Bota din ryggakne

Det är inte bara i ansiktet finnarna kan dyka upp, utan de har en irriterade förmåga att även pryda ens rygg. Så här gör du för att bli av med aknen.

Använd aknekrämer
Samma aknekrämer som fungerar i ansiktet kan du även använda på ryggen. Titta efter en kräm med salicylsyra eller benzoylperoxid, men tänk på att de kan bleka kläderna. Bäst är alltså att applicera krämen när du kan gå utan kläder ett tag, eller att åtminstone låta den torka ordentligt innan du klär på dig.

Tvätta i duschen
Du kan även med fördel använda en aknetvätt som duschkräm på ryggen när du duschar. Både när det gäller att tvätta sig och att smörja in sig kan det vara svårt att nå ner på ryggen, men du kan antingen be din eventuella partner att hjälpa dig, eller sträcka ner en arm i taget så långt du når över axeln.

Gå på ryggbehandling
Fungerar inte självbehandling hemma finns det också vissa salonger som erbjuder ryggbehandling. Den fungerar som en ansiktsbehandling för ryggen, med portömning, skrubb, rengöring, mask och återfuktning. En ren lyx för ett ofta så ignorerat område av kroppen!

Bildspel: Bota din ryggakne

Bildspel: Bota din ryggakne

redaktion@improveme.se

2010-02-09 10:38:00

Publicerad: 9 februari 2010

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige