Så klarar huden kylan

Det dröjer ett par veckor till innan vi får njuta av vårsolen på riktigt. Därför har vi ett par sista-minuten-tips för dig som är trött på ditt snustorra skinn.

Byt ut din uppstramande rengöring mot en tvålfri variant, helst en oljebaserad rengöring som inte löddrar. Olja är fenomenalt både för att tvätta bort smink, men också för att bevara fukten i huden. Om du har lätt för att få finnar och blemmor bör du välja på en rengöring med BHA- syra.

För att hålla kroppen mjuk är det viktigaste att skära ner på duschtiden. Duscha inte mer än 15 minuter i varmt vatten. Har du väldigt torr hud är det bra att smörja in sig med en fuktkräm innan duschen och ett tjockt bodybutter efter på torr hud. Ägna gärna lite extra tid åt att smörja in torra partier som hälar, händer, knän och armbågar.

På sommaren räcker det med en lätt hudlotion i ansiktet,
men på vintern behöver ditt ansikte mer än så, såvida du inte har fet hy, då det är bra att fortsätta med en lotion. Men har du normal hy bör du ha en tjockare dagkräm som du låter sjunka in ett par minuter innan du applicerar din makeup.

Bildspel: Så klarar huden kylan

Bildspel: Så klarar huden kylan

elina.hasslund@improveme.se

2010-02-11 13:41:00

Publicerad: 11 februari 2010

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige