Fuska dig fräschare

Det är inte alltid man vaknar på morgonen och känner sig fräsch som en nyponros. Så här gör du för att dölja gårdagens synder.

Det klassiska knepet för att dölja mörka ringar under ögonen är att täcka området med concealer eller foundation.

Ibland kan det dock se för “kakigt“ ut och ge den tunna huden under ögonen ett äldre och rynkigare intryck. Makeupartisten Angella Valentine tipsar därför på Allure.com om att blanda din concealer med lite primer innan du applicerar den.

Detta gör konsistensen något tunnare, men ger ändå ett heltäckande resultat som gömmer mörka ringar. För de som kan känslig hud som blir irriterad av ögonkrämer är detta också ett bra alternativ.

En annan sak att testa är att använda en concealer som är någon nyans mörkare än din vanliga concealer. Eftersom huden under ögonen är naturligt mörkare än i resten av ansiktet kan det nämligen se onaturligt ut när hela ansiktet har samma hudton.

Lider du av kroniskt och kraftigt förmörkad hud under ögonen? Idag har vissa skönhetskliniker börjat med injektioner av Restylane under ögonen, för att ta bort mörka ringar. Restylane består av en hyaluronsyragelé som bryts ner av kroppen efter några månader.

Bildspel: Fuska dig fräschare

Bildspel: Fuska dig fräschare

redaktion@improveme.se

2010-02-12 09:51:00

Publicerad: 12 februari 2010

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige