Nagelexperten tipsar

Beatrice Gull är specialist inom nagelvård och arbetar på Depend Cosmetic. Har du frågar om naglar och nagelvård ska du fråga Beatrice.

FRÅGA: Mina naglar går sönder och de växer inte mycket? Kan jag göra något för att stärka dem och få dem längre? Jag har nickelallergi, kan det vara problemet? Inskickad av: Rossi
SVAR: I ditt fall skulle jag helt klart rekommendera 3 –stegsmetoden och alltid försöka ha dem lackade som ger ett extra skydd till din nagel. Använd nagelolja flera gånger om dagen, extra mycket nu när det är sådan kyla.
Att tänka på:
Använd inte acetonbaserad nagellackremover eller använder nagellackremover för ofta;
Använder inte en nagelstärkare med formaldehyd; Undvik mycket i rengöringsmedel och vatten.
Att du har nickelallergi ska inte påverka, om du inte har besvär vid dina nagelband. Kontakta då en läkare för rådgivning.

FRÅGA: För fem månader sedan köpte jag ett jättefint nagellack i en färgstark gul/grön nyans. Detta skulle jag aldrig ha gjort. Jag målade självklart först ett lager med underlack, av den dyra sorten, och sedan två lager av detta, bäst jag inte skriver märket, överlack. Sen gick jag med detta i två dagar tills jag ville byta. Jag har FORTFARANDE gula naglar!

Färgen vill inte släppa. Jag känner mig som en äcklig rökare. Känner mig väldigt kränkt av detta så självklart har jag hört av mig till märket. Men de hade inte tips på vad jag kan göra, gav mig bara en massa saker som jag inte har någon användning av. Utväxten på nageln syns inte heller, det är som om utväxten får pigment av längden? Jag blir galen! Jag har testat citron, hårblekning, aceton. Har du något tips? Vad ska jag göra? tack på förhand/Linnea

SVAR: Hej Linnea, ska ge dig mina bästa tips för att undvika samt att få bort missfärgningar.
Använd aldrig en nagellackremover som innehåller olja, färg eller parfym, utan använd Depends blå eller gröna Nagellackremover när du tar bort lack från nageln.

Gör på följande sätt när du tar bort lacket: blöt en bomullstuss eller pad med nagellackremover och tryck mot nageln, lyft därefter snett rakt upp, utan att gnugga mot nagelytan. På detta sätt förebygger du risken för missfärgning av nageln.
Depends Dip-remover som förenklar nagellackborttagning. Men enkelt dopp så är nagellacket mer eller mindre borta.

Undvik att byta lack varannan dag (det torkar ut naglarna). Om du använder aceton, citron eller hårblekning kommer naglarna bara att bli torrare och missfärgningen få bättre fäste. Du kan prova att polera nageln lätt med en 3-stegspolerare för få bort de gula missfärgningar som ligger på din nagelyta.

Foudation Ridgefiller innehåller microfiber som fyller ut ojämnheter i nageln och ger en perfekt ytfinish. Återger skönhet till en livlös matt nagel. Innhåller violetta pigment och kamouflerar gula missfärginingar på nageln.

FRÅGA: Mina naglar är väldigt tunna och bryts lätt, de är nästan genomskinliga längst ut, vad är problemet? Inskickad av: Emelie
SVAR: Alla har olika förutsättningar när det gäller naglarnas grundkvalité. Precis som vissa har tjockt hår medan andra har tunt hår. Det är samma sak med naglar. Vi har alla olika gener.
Det finns också många orsaker till hur vi kan försämra vår nagelkvalité:
Du rengör Dina naglar med en acetonbaserad nagellackremover eller använder
nagellackremover för ofta; Du använder en nagelstärkare med formaldehyd;
Dina naglar är mycket i rengöringsmedel; Du har dålig hälsa och äter mediciner;
Dina naglar är mycket i kontakt med vatten; Du har använt lösnaglar för länge; Dålig grundskötsel.

Att de är genomskinliga längst ut kan ha med att göra:
Dålig filteknik. Fila aldrig undersidan på nageln och använd alltid en väldigt fin fil typ glasfil eller en extrafin-fin fil. Försök att alltid ha dem lackade vilket ger ett bra skydd för din nagel. Mitt favoritlack är Foundation Ridgefiller, som innehåller microfibrer.

FRÅGA: Jag har vita prickar på naglarna, vad är det och hur blir man av med dem? Mvh Tove
SVAR: Nageln består till största delen av keratin med spårämnen av andra ämnen. Det du har är nagelceller som av någon anledning inte har genomgått den normala cellutvecklingen. Orsaken kan vara ett slag eller annan skada mot nagelroten. Använd 3- stegsmetoden flitigt så blir fläckarna genomskinliga och mindre synliga. Var fortsättningsvis lite försiktig.

[color=#99cc00″>Ställ dina nagelfrågor till Beatrice Gull här!

Bildspel: Nagelexperten tipsar

Bildspel: Nagelexperten tipsar

[email protected]

2010-02-24 14:53:00

Publicerad: 24 februari 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp