Anna Ankas nya liv

improveme.se:s Malin Lundblad har träffat Sverigeaktuella Anna Anka. Här berättar hon om skönhetsknepen, karriärplanerna och längtan efter fler barn.

Anna Anka kommer till Stockholm, meddelar TV3. Vill jag träffa henne för en intervju?

Naturligtvis vill jag det. Kvinnan som i och med “Svenska Hollywoodfruar“ blev ett hushållsnamn över en natt är minst sagt fascinerande med sina oneliners om svenska pappor, morgonavsugningar och cancerbekämpande brost. Snart är hon aktuell med gästinhopp i nya säsongen av den populära serien om svenska kvinnor i Los Angeles -och dessutom med egna tv-programmet “Anna Anka söker assistent“.

Anna möter pressen i ett rum på Grand Hotel. Jag kliver in samtidigt som hennes hårstylist lägger en avslutande pust hårspray över det blonda, bakåtkammade håret. Anna ser lika klanderfri ut som vi är vana att se henne på tv och när vi skakar hand ler hon ett iögonfallande kritvitt leende.

Anna, hur känns det att vara i Sverige?
-Det känns underbart. Det är väldigt vackert med snön. Även om det är lite kallt så är det mysigt. Jag har ätit kebab och många semlor, så det har varit bra.

Vilka nya projekt har du på gång just nu?
-Det första är Hollywoodfruarna, som jag har gjort en guest appearance på. Jag ska bara vara med i tre avsnitt där jag kör promotion för min egen tv-show, “Anna Anka söker assistent“. Det är svenska kandidater som kommer till Los Angeles och ska ansöka om jobbet som min assistent. Det är väldigt annorlunda -det kommer inte vara att jag skäller ut folk, det är inget sexpratande, utan det är mera business. Det kommer visa en annan sida av Anna Anka.

Det är ju många som är nyfikna på vad som händer med dig och Paul.

-Ja, mitt privatliv har tyvärr kommit ut i medierna och det är ingenting som jag vill kommentera och diskutera. Jag har bara en sak att säga: vi är människor precis som alla andra. Alla har problem och när man är kändis så kommer det ut och blir förstorat. Det är en massa spekulationer, men mitt privatliv håller jag för mig själv.

Då pratar vi skönhet istället. Hur är skönhetssynen i Hollywood?

-Hollywood är ju väldigt fejk. Det är mycket plastikoperationer, även bland väldigt, väldigt unga tjejer. De börjar ju tidigt. Jag tror att de har en enorm press på sig och overkliga förväntningar för att de tittar på omslag av böcker och tidningar. De inser inte att det är retuscherat och att folk inte ser ut så i verkligheten. Att förstöka uppnå de orealistiska bilderna är inte bra för själen, för du kommer aldrig bli nöjd med dig själv. Du kommer ständigt jaga någonting som du inte kommer att komma åt.

Hur gör man då för att bli nöjd med sig själv?
-Jag har alltid haft inställningen att vi kan förebygga vårt åldrande genom hur vi äter, hur vi lever, genom träning och att ta hand om sig. Många låter det falla till sidan och tycker inte att det är viktigt, men i det långa loppet så är det väldigt, väldigt viktigt. De som är 60-70 år som har tagit hand om sig under alla år ser bra ut även om de är äldre. Den andra gruppen, som inte har tagit hand om sig, ser ut som 80-90 när de är 50-60. Det är väldigt stora kontraster.


Har du något favoritmärke när det gäller hudvård?
-Darphin är mitt favoritmärke. Det är från Paris och jag har använt det sen jag var 15 år, jag har aldrig bytt. Det är ju så många nya produkter som kommer ut hela tiden och folk vill alltid ha det senaste, men det betyder inte att det är bättre. Jag tror mer på att ha en produkt en längre tid, för då kan den verkligen fylla sin funktion.

Vilket är ditt bästa skönhetsknep?
-Bästa skönhetsknepet är ett steam room, det är min favorit. De har det här nere på Grand Hotel, så jag blev väldigt överlycklig. Jag har det i min dusch hemma och har steamat sen jag var väldigt ung. Jag tycker det är viktigt att få ut alla föroreningar ur kroppen och ut från porerna. Jag tror inte att det går bort bara för att man står i duschen och skrubbar sig, utan du måste öppna porerna och det måste tryckas ut. Så steam rekommenderar jag att alla ska ha.

Hur känns det att dina barn växer upp med de här snedvridna idealen du beskrev tidigare? Gör du något för att motverka det?
-Samhället och medierna kan man ju inte kontrollera, men jag tycker att det är viktigt att man lär dem väldigt tidigt att det man ser på bilder inte stämmer. När de tittar på mina bilder kan de säga, “Åh, min mamma är så snygg“. Då brukar jag alltid säga att det inte är det som är viktigt. Det finns andra saker i livet som är viktigare än hur man ser ut, jag vill inte att fokuseringen ska vara på utseendet. Jag tror att det kan vara väldigt destruktivt om man tycker att det är det enda som är viktigt.

Vill du ha fler barn?

-Ja, jag älskar barn. Den kärleken man får från barn kan man inte få från någon annan, inte ens din partner eller din man. Så jag hoppas att jag får mer barn, ja.

Vilket är ditt främsta mål nu under 2010?
-Att “Anna Anka söker assistent“ ska bli ett bra program och att folk tycker om det. Jag vill fortsätta med tv och och ska sitta med TV3 och se om vi kan få ihop ett bra program i höst. Sen jobbar jag på min hemsida, AnnaAnka.com, som kommer vara färdig i slutet på mars. Där kan jag sitta och prata med mina fans.

-Jag har också fått erbjudande om att åka runt med en av mina kompisar i USA som har ett företag som gör hörappater. Hans mål i livet är att alla barn i hela världen som inte har någon hörsel ska kunna höra om 10 år. Han har frågat mig om jag skulle kunna tänka mig att åka runt till de fattiga länderna och representera hans välgörenhetsorganisation, i Kambodja och alla de där ställena. Det hade varit väldigt roligt och annorlunda att hjälpa de människorna. Jag tycker att när man är kändis så ska man göra såna grejer för att hjälpa världen.

Namn: Anna Anka
Ålder: 38 år
Bor: Los Angeles
Aktuell: Med “Svenska Hollywoodfruar“ och “Anna Anka söker assistent“
Familj: Maken Paul Anka och barnen Elli och Ethan

Anna Anka har under sin Sverigevistelse bott i

Anna Anka har under sin Sverigevistelse bott i ”Madonnasviten” på Grand Hotel.

Sverigebesöket har varit fullt av intervjuer med tidningar, tv och radio...

Sverigebesöket har varit fullt av intervjuer med tidningar, tv och radio…

...men Anna har även hunnit med att rengöra huden i hotellets steam room.

…men Anna har även hunnit med att rengöra huden i hotellets steam room.

Ett besök i grannlandet Norge har också hunnits med.

Ett besök i grannlandet Norge har också hunnits med.

”Det är Anna Anka-hysteri där borta också, så jag får möta mina fans”, säger hon till improveme.se.

Anna Anka skriver autografer åt väntande beundrare.

Anna Anka skriver autografer åt väntande beundrare.

Här är hon tillsammans med sonen Ethan.

Här är hon tillsammans med sonen Ethan.

Med äkta maken Paul Anka. Paret ska nu vara på väg at skiljas, något Anna inte vill kommentera.

Med äkta maken Paul Anka. Paret ska nu vara på väg at skiljas, något Anna inte vill kommentera.

På Annas senaste Sverigebesök höll hon en stor fest på Café Opera.

På Annas senaste Sverigebesök höll hon en stor fest på Café Opera.

Anna Ankas egen stil är ganska klassisk och hon har inte mycket till övers för Hollywoodkändisar som gör allt för att synas.

Anna Ankas egen stil är ganska klassisk och hon har inte mycket till övers för Hollywoodkändisar som gör allt för att synas.

Hon berättar till exempel att hon gärna skulle ge Lady Gaga en makeover.

Hon berättar till exempel att hon gärna skulle ge Lady Gaga en makeover.

”Jag tycker att hon har gått lite till det extrema”, säger Anna.

Hennes musik är helt underbar, men hon har 'weird stuff going on' så man bara tycker att hon kunde dämpa det lite.

Hennes musik är helt underbar, men hon har 'weird stuff going on' så man bara tycker att hon kunde dämpa det lite.

Snart är Anna tillbaka i rutan igen, i

Snart är Anna tillbaka i rutan igen, i ”Svenska Hollywoodfruar” och ”Anna Anka söker assistent”.

[email protected]

2010-02-26 12:24:00

Publicerad: 26 februari 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp