Styla luggen på utväxt

Så överlever du medan du sparar ut en kort lugg – och ser snygg ut medan du väntar!

Vissa människor trivs bäst med lugg, medan andra gillar att experimentera, för att sedan återgå till att ha jämnlångt hår igen.

Men medan håret växer ut, vilket ofta tar
ungefär sex månader till ett år, kan det vara svårt att få till en snygg frisyr. Den växande luggen har en förmåga att falla ner i ögonen, speciellt innan den blir lång nog att svepa bakom öronen.

Men hårstylisten Harry Josh, vars kunder inkluderar kändisar som Lindsay Lohan Gisele Bündchen, har några knep du kan testa. Till att börja med handlar det om att klippa luggen på rätt sätt, förklarar han för Allure.com.

När man bara vill att luggen ska bli lång kan det ta emot att ens sätta saxen i den, men om du klipper upp den en aning runt ansiktet smälter den lättare in i resten av håret, speciellt när den börjar bli lite längre. Efter några månader kan du börja klippa upp även nerifrån, så att luggen och resten av håret går in i varandra.

Förutom rätt klipp, behöver du rätt stylingprodukter för att hålla luggen på plats. Testa dig fram och se vilken typ av produkt som passar bäst för dig -spray, mousse eller gelé. När håret blir lite längre kan du börja föna luggen bakåt med en rundborste, så att den faller bort från ansiktet.

Prova också att lägga benan på olika ställen för att se var luggen ser
bäst ut. Med en sidbena kan du till exempel svepa luggen snett över
pannan, à la Nicole Richie.

Slutligen kan du ta till flera olika håraccessoarer för att få kontroll över luggen och variera din frisyr. Styla med hårspännen, hårband, klämmor och diadem.

Innan du vet ordet av har luggen vuxit ut igen!

Bildspel: Styla luggen på utväxt

Bildspel: Styla luggen på utväxt

redaktion@improveme.se

2010-03-03 14:49:00


Text:
Publicerad: 3 mars, 2010