Våga vägra diet

De är många och de är lockande. Nu visar dock nya studier på att mirakelmetoderna snarare stjälper dig än hjälper dig mot en slankare figur.

Medan snön sakta smälter utanför våra dörrar börjar många redan nu tänka på den kommande badsäsongen som lurar runt hörnet. Kampen mot kilona och den perfekta beachkroppen är på intåg och i och med den också en rad olika dietmetoder och viknedgångsknep. Men hur bra är egentligen mirakelmetoderna och 10-dagars svältkuren som ska hjälpa dig att tappa de där extra fyra kilona?

Faktum är att nya studier visar på att de inte alls är bra att ge sig in på någon av dessa metoder för att gå ned i vikt. Tvärtom kan de flesta i längden till och med resultera i att du går upp i vikt.

Det är en ny studie gjord av ett stort läkemedelsföretag
som bekräftar det forskare länge påpekat. Att de så kallade mirakelmetoderna inte fungerar.

Anledningen är så enkel som att de som kör på de kortsiktiga metoderna helt enkelt inte orkar i det långa loppet. Visst tappar du i vikt kortsiktigt men i det större perspektivet orkar du sällan gå på den där svältdieten längre än någon vecka. Och när du sedan då går tillbaka till att äta normalt igen går du istället upp i vikt, oftast mer än vad du vägde från början, berättar psykoterapeuten Klara Edlund för aftonbladet.

Bildspel: Våga vägra diet

Bildspel: Våga vägra diet

[email protected]

2010-03-10 11:55:00

Publicerad: 10 mars 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp