Sona dina hårsynder

Alla har vi gjort saker som sliter på vårt hår. Här är vad du kan göra för att reparera skadan.

Schamponera sparsamt
Helt ska du inte tvätta håret mer än tre gånger i veckan. Om du känner att du måste göra det oftare, så försök att bara schamponera själva hårbotten, där håret tenderar att bli flottigt. Använd stärkande, reparerande schampon och skölj ur med så kallt vatten du klarar av, skriver Allure.

Torka på rätt sätt
Värmen från hårtorken sliter på håret, men du behöver inte sluta föna håret helt. Försök dock att inte använda alltför hög temperatur och torka det helst inte när det är drypande vått. Börja istället med att handdukstorka håret med en handduk av mikrofiber, som är mer skonsamt för håret än frotté. Krama sedan i en värmeskyddande produkt innan du börjar blåsa med hårtorken.

Använd rätt värmeverktyg
Plattänger och locktänger sliter mycket på håret, så försök att använda dem sparsamt. Använd alltid en värmeskyddande produkt i håret innan du lockar eller plattar det och lämna aldrig verktyget länge i håret -max fem sekunder. Och använd aldrig något annat än värmeverktyg med keramisk beläggning.

Vårda färgat hår
Färgar eller bleker du håret? Se då till att välja produkter anpassade för färgat hår. När du färgar utväxten, se till att verkligen bara applicera färg i hårbottnen, då färgen sliter på håret.

Bildspel: Sona dina hårsynder

Bildspel: Sona dina hårsynder

[email protected]

2010-03-10 14:28:00

Publicerad: 10 mars 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp