Så tvättar du rätt

improveme.se

Tvätta hit och tvätta dit. Ofta hör vi hur man ska vårda håret, men att veta hur är inte alltid så lätt. Vi guidar till till en korrekt hårtvättning.

Håll det naturligt
Om du gärna tvättar håret ett flertal gånger i veckan kan det vara extra viktigt att du ser över vilka produkter du använder. Många schampon innehåller ämnen som tar bort hårets naturliga fetter och oljor. Välj därför ett så naturligt schampo som möjligt som istället bevarar dessa, om du tvättar håret ofta.

Se över hur du använder dina produkter
Om du trodde att det bara fanns ett sätt att applicera ett schampo på trodde du fel. När du schamponerar håret, se till att du börjar att applicera schampot i handflatorna för att sedan massera in det i hårbotten och till sist ut i topparna.

Övertvätta inte
Många av oss har en vana att tvätta håret alltför ofta. Detta är något som tyvärr sliter oerhört och gör mer skada än nytta. Tvättar du håret för ofta kan det resultera i att du torkar ut både hår och hårbotten. Lagom är istället att sikta på att tvätta håret max två, tre gånger i veckan. Känner du att håret är ofräscht kan du testa att bara skölja igenom det och applicera lite balsam i topparna, tipsar New York frisören Rodney Groves.

Återfukta
Om du använder dig av värmeverktyg såsom plattång och hårtork är det viktigt att du återfuktar håret minst en gång i veckan. Gör en riktigt fuktgivande inpackning som du låter sitta i ett par minuter. Skölj sedan ur noga. Låt också håret vila någon dag i veckan från både plattång och hårtork.

Bildspel: Så tvättar du rätt

Bildspel: Så tvättar du rätt

[email protected]

2012-03-16 10:56:00

Publicerad: 16 mars 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp