Stressa ner med te

Det finns inget te som får dig att gå ner mycket i vikt, däremot är det bevisat att en kopp grönt te före träning kan öka fettförbränningen med hela 17 procent.

Te innehåller inga kalorier därför kan du dricka så många koppar du vill. Te har även en lätt avstressande effekt och ger dessutom en behaglig mättnadskänsla. Alla typer av te är bra för hälsan, detta för att teplantans blad är fulla av antioxidanter som skyddar kroppens celler. Numera finns det ett brett utbud av te, vi guidar dig igenom säsongens godaste och nyttigaste sorter.

Te-listan:
Vitt te -innehåller mer antioxidanter och andra näringsämnen än grönt te och är alltså väldigt nyttigt.

Svart te -kan minska risken för hjärtinfarkt, piggar upp och förbättrar den mentala förmågan. Däremot ska man undvika att dricka svart te direkt efter maten då det kan försämra upptaget av järn.

Grönt te
-har en lugnande effekt samtidigt som den stärker koncentrationen, och ökar förbränningen. Grönt te innehåller också rikliga mängder av nyttiga antioxidanter, vitaminer och mineraler.

Oolong te -är en blandning av svart och grönt te. Innehåller polyfenol som sägs öka hälsan och ha en positiv effekt på huden.

Rooiboste -sägs kunna lindra mot besvär som allergier, astma, kolik, hösnuva och eksem. Till skillnad från vanligt te så innehåller inte rooibos något uppiggande koffein, och kan därför drickas sent på kvällen utan att ge sömnsvårigheter.
Källa: Aftonbladet

Bildspel: Stressa ner med te

Bildspel: Stressa ner med te

[email protected]

2010-04-14 09:36:00

Publicerad: 14 april 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp