Sjuksköterskan svarar

Stina Auer är legitimerad sjuksköterska med specialisering inom avancerade injektionstekniker, hud och estetiska behandlingar. Hon är med i Skönhetsrådet och arbetar på Ellipseklinikken i Stockholm.

FRÅGA: Jag är en 18-årig tjej som har en enkelsidig läppspalt. Den är oerhört snäll och syns knappt, förutom mitt ärr. Dock har den gjort att min näsa är lite asymmetrisk. Jag undrar om du tycker att använda fillers för att korrigera och få min näsa att bli lite mer symetrisk är ett bra alternativ? Jag undrar även om du vet någon läkare i Skåne alternativt i Köpenhamn som utför detta? Jag undrar vad ca kostnaden är och vad det finns för biverkningar och risker med att använda fillers i näsan. H/Malin
SVAR: Hej Malin! Jag vet inga direkta kliniker i skånetrakten men råder dig att googla runt och läsa omdömen. Ring dem och fråga om de skulle kunna hjälpa dig med korrigeringen. Det borde absolut blir ett bättre resultat, se bara till att du kommer till någon med ett konstnärligt öga.

 
FRÅGA: Jag är specialistutbildad sjuksköterska och är intresserad av att utföra Restylane och Botox-behandlingar. Vilka utbildningar krävs och vilka krav ställs för att som sjuksköterska utföra dessa injektionsbehandlingar.
SVAR: Hej! Först och främste måste du vara läkare eller sjuksköterska med speciell delegering. Du måste få anställning på en medicinsk estetisk klinik som sedan vill satsa på dig och utbilda dig i diverse områden. Man kan inte gå som vanligt sjuksköterska och ta privata utbildningar utan du måste vara kopplad till en klinik eller företag. Så mitt råd är, sök jobb på en medicinsk estetisk klinik och börja där. Det är ett fantastiskt yrke där du får arbeta både medicinskt och estetiskt. Du bör ha stark konstnärlig ådra för att bli riktigt skicklig. Jag önskar dig lycka till!
 

FRÅGA: Jag har hört mycket gott om dig och funderar på att boka in en tid för att fylla ut mina läppar. Jag är dock bara 22 år och är rädd över hur andra i min omgivning kommer att reagera på detta om det syns. Jag vill känna mig snygg istället för söt. Det kanske låter konstigt, men jag tror att jag skulle känna mig snyggare om jag hade lite fylligare läppar.
 
Jag har en ganska liten överläpp och jag irriterar mig mest över att läpparna är så smala vid kanterna. Jag är dock rädd för att det ska se porrigt och onaturligt ut, eller att man kommer se ut som en anknäbb. Jag tvekar väldigt mycket, men främst för att andra inte tycker att jag ska fylla ut dem. Om jag gör det är det enbart för min egen skull! Hoppas du förstår mitt krångliga meddelande och kan hjälpa mig lite på traven. Inskickad av: Jen

SVAR: Hej Jen! Du är väldigt ung och då tycker jag personligen inte att man ska göra stora förändringar i sitt utseende. Men lite vackert plut på läpparna är något som många kvinnor/tjejer önskar och jag vet exakt hur man gör för att få ett mycket fint och snyggt utseende som kommer vara mycket diskret men ändå en förändring. Att du vill gå från söt till snygg är ett vanligt behov och relativt enkelt att utföra beroende på vilka förutsättningar patienten har. Jag tycker du ska boka en konsultation hos mig så går vi igenom exakt vad du vill och så föreslår jag eller avråder.

 
FRÅGA: Jag undrar om du känner till någon salong/klinik i Göteborg som har erfarenhet av att fylla ut håligheterna under ögonen med Restylane/Tear Trough? H/Frida

SVAR: Hej Frida. Ring till Ellipseklinikken i Göteborg och boka tid. Tel 031-701 88 70

 
FRÅGA: Jag skulle vilja definiera kindbenet lite, fylla ut kinderna och undrar vilken produkt som kan vara bäst för det? Undrar också vad det är för skillnad på de olika produkterna Restylane och Juvederm? Hur länge håller en behandling? Bi-effekter?
Något speciellt man ska tänka på innan man gör en behandling?
Inskickad av: Emelie

SVAR: Hej Emelie. Att fylla ut kindbenen är en mycket fördelaktig behandling och väldigt populär. Man fyller med en fillertyp som heter SUB-Q och den ger en vacker form till kindbenen. En normalstor behandling kostar 10.000kr. Restylane och Juvederm är mer eller mindre samma sak, olika fabrikat med de innehåller båda en typ av Hyaluronsyra. Du kommer ha lite ont på kvällen och dagen efter känner du dig förmodligen lite svullen. SUB-Q tillhör Restylanefamiljen.

 
FRÅGA: Jag har en hud som upplevs normal/fet och undrar vad ni skulle ge för bra tips på bra hudvårdsserie, något bra märke? Vad kan jag få betala för en rengöring, fukt, foundation, ögonkräm + antirynk kräm. Jag har verkligen noll koll på sånt här och behöver hjälp med bra tips, hoppas på att ni kan hjälpa mej. Hälsningar Evelina
Svar: Hej Evelina. Ring och boka in dig för tid så hjälper vi dig. Måste se din hud för att kunna rekommendera vilka produkter du ska ha. Men ett vanligt produktpaket med alla produkter du behöver kostar 3100 kr från ”Jan Marini” som är det bästa medicinska märket på marknaden. Du kommer garanterat se skillnad. Det lovar jag.
 

FRÅGA: Jag funderar på att lyfta mina ögonbryn med Botox, men vad kan det kosta? Och sedan funderar jag kring om man vill ha mer markerande kindben blir huden mer spänd så att kanske till och med några ärr man har kan bli mindre eller vad är det som händer? Tacksam för svar! /Angelica
SVAR: Hej Angelica. Endast ögonbrynslyft med Botox tar vi 1500 kr för och man får göra om det ungefär var tredje månad. Vill man att hela pannan ska bli slät plus ett ögonbrynslyft tar vi 4500 kr för detta. Att fylla ut kindbenen är en mycket fördelaktig behandling och väldigt populär. Man fyller med en fillertyp som heter SUB-Q och den ger en vacker form till kindbenen. En normalstor behandling kostar 10.000 kr. Huden blir givetvis lite mer utspänd, man får som ett lyft just för att volym injiceras i området.

Få svar på dina frågor
På improveme.se kan du när som helst ställa din fråga till vår expert Stina Auer.
Ställ din fråga till Stina Auer här!

Bildspel: Sjuksköterskan svarar

Bildspel: Sjuksköterskan svarar

[email protected]

2010-04-30 08:45:00

Publicerad: 30 april 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp