Gör dig beachredo

Sommaren närmar sig med stormsteg, och även om värmen inte är här ännu, kan den slå till snabbare än du anar.

I väntan på den, listar vi mini-behandlingarna som gör dig redo för strandhäng. Brännan, formen, håret och kroppen. Så här blir du beachredo:

Två behandlingar till fräscht strandhår

Glansen

Efter att vintern tagit ut sin fulla rätt på ditt hår, är det inte alls lika fräscht och glansigt som det var innan. Det är långt ifrån sommarblankt och fräscht, så som du egentligen vill ha det. En bra behandling att prova på då är en keratinbehandling. En keratinbehandling motverkar frissighet och gör att ditt hår återfår sin glans. Dessutom håller det i upp till fyra månader. Med andra ord perfekt att göra i början av sommaren så håller det sig blankt och fint hela årstiden ut.

Färgen
De senaste månaderna har det rått Inoa-hysteri på frisörsalongerna. Inoa, som är L´Oréals senaste hårfärg, är helt fri från amoniak och skonsammare mot håret än en vanlig färg. Med andra ord en perfekt färg att använda sig av för att ljusa upp det mörka höst- och vinterhåret till en något ljusare sommarfärg.
 
Fixa solbrännan redan innan stranden

Bygg upp en fuskbränna
Den där tiden då en brun utan sol-dusch kunde resultera i att man istället blev orangea som en morot, känns förbipasserad sedan länge. Nu finns det riktigt bra produkter och stort utbud att välja av ute i butikerna att det inte är några som helst problem att bygga upp en snygg fuskbränna. Börja i tid och bygg upp din bränna under en längre tid. Börja t ex med att applicera varannan vecka och gå sedan över till att applicera en gång i veckan. Precis innan det är dags att dra på sig bikinin går du över till att applicera 1-2 gånger per vecka. Glöm inte att tvätta händerna efter varje applicering!

Förenkla din makeup

Du gör både dig själv och ditt ansikte en tjänst genom att inte bära allt för mycket smink då du vistas i solen. Dels är det inte bra för din hy men sedan så matchar oftast en något lättare makeup din bränna allra bäst. Några drag med en vattenfast mascara, lite teracottapuder och ett transparant läppglans med solskyddsfaktor och du är good to go! Och du, glöm inte det allra viktigaste, solskyddet!
 
Två tips till hur du blir bikinisnygg på ett kick

Ta din träning ett steg längre

Cameron Diaz tränare Teddy Bass, tipsar i Harpers Bazaar om både de sko- och flip-flops nyheter som nu kommit ut på marknaden. “Du tränar benen eftersom du måste hålla balansen på ett helt annat sätt i skorna“, berättar han. Skonyheten är en form av balanssko som medan man går ska träna rumpa och ben.

Forma om
Om du helt enkelt inte hunnit gå på gymmet i år, är det inget att få panik över. Du kan nämligen fuska dig i form genom att använda en något mörkare bronzer på utsidan av de partier du vill tona om. T ex om du applicerar på sidorna om magen, ger det illusionen av en smalare midja.

Bildspel: Gör dig beachredo

Bildspel: Gör dig beachredo

[email protected]

2010-05-11 08:55:00

Publicerad: 11 maj 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp