Sjuksköterskan svarar

Stina Auer är legitimerad sjuksköterska med specialisering inom avancerade injektionstekniker, hud och estetiska behandlingar. Hon är med i Skönhetsrådet och arbetar på Ellipseklinikken i Stockholm.

FRÅGA: Jag har fått väldigt mycket bristningar på höfter och insida lår. Och jag undrar om laserbehandlingar och dylikt verkligen fungerar? Finns det någon kräm som fungerar för att ta bort /bleka bristningarna? Jag har hört om många krämer och behandlingar, men jag vill veta om det verkligen fungerar. Tacksam för svar! Mvh Olivia
SVAR:  Hej Olivia. Fraxellaser fungerar på många men inte på alla. Jag rekommenderar att du kommer och besöker oss på kliniken så får vi titta på dig och ge dig personlig vägledning om vi tror att du kan få en förbättring. Är det Fraxellaser du ska göra – är det ungefär 4 – 8 behandlingar som brukar vara nödvändigt.

 
FRÅGA: Jag surfade runt och kom slutligen in på din sida här på improveme. Jag måste bara säga att jag älskar dina läppar! Hur mycket har du i dem och vad skulle det kosta att göra dem? Inskickad av: Lilly
SVAR: Hej Lilly. Tack så mycket. På mig personligen gillar jag lite större läppar för jag tycker det passar mitt ganska mjuka ansikte, men jag har inte lika stora läppar längre som jag har på bilden som Improveme har. Men jag det jag gör mest på folk är i mer naturlig storlek. Vill patienten ha lite större så gör jag givetvis det om det passar till ansiktet i övrigt. Jag har inte sprutat mina läppar på väldigt länge men fått ett mer eller mindre permanent resultat genom att jag tidigare gjort det så många gånger. För varje gång får man lite ärrvävnad i läppen samt att hyaluronsyran (Restylanets innehåll) håller bättre och bättre. Men vill du ha ett resultat som mina är det mellan 1½ – 2 ml du förmodligen kommer behöva beroende på ditt utgångsläge på läpparna.

 
FRÅGA: Jag är ganska nyfiken på att testa på det här med SubQ i kindbenen. Skulle dock vilja veta hur det är med ev bedövning, eller om man kanske t.o.m kan få välja att vara nedsövd under ingreppet? Har extrem fobi för nålar, och har kollat in lite videos med denna metod och det verkar inte se ut som vilka nålar som helst, som man använder sig utav, men samtidigt vill jag ju så gärna testa. Vad kostar det ungefär att spruta in subQ i kindbenen? Tips? Inskickad av: Emelie L
SVAR: Jag har en fantastisk metod som jag använder där du är både är lite halvt sömnig av medikament samt är väldigt bedövad så du behöver inte oroa dig för vare sig smärta eller oro. Dessutom har jag många spruträdda patienter och är känd för att vara pedagogisk. En generell kindbensbehandling med Sub Q kostar 10.000kr.

 
FRÅGA: Jag undrar vad du använder för produkter, du verkar ha så fin hud. Sedan undrar jag varför många resonerar så att de har botox i förebyggande syfte. Vad menas med det? Inskickad av: Liselott E

SVAR: Jag använder bara Jan Marinis medicinska produkter samt gör någon kemisk peeling då och då. För att få bort lite rödhet i huden gör jag en IPL-behandling under vinterhalvåret som minimerar rödhet och kickar igång cellaktiviteten så att de delar sig fortare. Jag har också Botox i pannan vilket ger pannan en fin lyster. Botox använder jag i förebyggande syfte då jag inte vill utveckla pannrynkor eller arglinjer.

Genom att injicera minimala doser av Botox på dessa områden förloras kapaciteten att kontrahera muskeln. De flesta linjer/rynkor i ansiktets övre del uppkommer just av muskelrörelser och genom att använda Botox paralyseras dessa rörelser på ett mycket naturligt sätt och linjer/rynkor kan med andra ord inte uppkomma för att muskeln ligger i vila. Väldigt effektivt!

Få svar på dina frågor
På improveme.se kan du när som helst ställa din fråga till vår expert Stina Auer.
Ställ din fråga till Stina Auer här!

Bildspel: Sjuksköterskan svarar

Bildspel: Sjuksköterskan svarar

[email protected]

2010-06-08 10:42:00

Publicerad: 8 juni 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp