Vacker dygnet runt

Vill du ha snygga och välformade ögonbryn? Då kanske permanent make-up kan vara lösningen.

En permanent ögonmake-up görs på olika skönhetskliniker och salonger. För att resultatet ska bli så naturligt som möjligt måste man söka efter de rätta nyanserna och formerna.

För sju år sedan sadlade Nicole Nia om, lämnade sitt yrke som pedagog, och satsade i stället på hud,- och skönhetsvård. I dag driver hon Medical Cosmetic & Spa House i Stockholm och är främst inriktad på mikropigmentering. En teknik som kan jämföras med tatuering, men som är en betydligt mer förfinad.

-De personer som kommer till mig vill oftast ha en permanent make-up, exempelvis ögonbrynen, ögonlinjen eller munnens konturer. Men det kan också handla om att man vill kamouflera ärr eller simulera hår, säger Nicole.

På hennes salong börjar man alltid med en konsultation där området som ska behandlas ses över. De samarbetar även med hudläkare och allmänläkare om patienten har frågor de inte kan svara på.

-Färgen ska ligga nära patientens egen hudton, eller matcha hårfärgen om det handlar om permanent make up av ögonbryn eller hårsimulering.

Behandlingen är i princip smärtfri eftersom en bedövningssalva används på området. När behandlingen är klar görs en kontroll efter tre till fyra veckor, en så kallad touch up.

-För mig är det oerhört viktigt att patienten inte känner sig annorlunda efter behandlingen, utan finare, säger Nicole Nia.

Bildspel: Vacker dygnet runt

Bildspel: Vacker dygnet runt

2007-11-28 15:14:00


Text:
Publicerad: 28 november, 2007