Sjuksköterskan svarar

Stina Auer är legitimerad sjuksköterska med specialisering inom avancerade injektionstekniker, hud och estetiska behandlingar. Hon är med i Skönhetsrådet och arbetar på Ellipseklinikken i Stockholm.

FRÅGA: Jag har hört mycket gott om Jan Marinis produkter och skulle gärna vilja börja använda dessa. Jag har 23 år, min hy är ganska trött och grå, har stora porer på kinderna och pormaskar. Men jag bor i Malmö så jag kan inte besöka dig på din klinik. Man kan ju köpa Jan Marini på internet, har nu något tips på vilka produkter som skulle kunna passa mig eller har du någon duktig kollega nere i Malmö som säljer Jan Marini också?
SVAR: Jag skulle absolut inte köpa dessa produkter på nätet utan att ha gjort en personlig konsultation då ämnena är mycket potenta och kan göra mer skada än nytta vid fel användning. Maila hellre då närbilder på ditt ansikte till vår klinik så ska vi försöka hjälpa dig så.

FRÅGA: Jag är mycket sugen på att fylla ut min näsrot med filler. Jag har en knöl på näsan som jag avskyr, men är för övrigt nöjd med mitt utseende. Jag vill göra behandlingen hos dig då jag sett fina resultat som du gjort på andra patienter. Jag har ett par frågor om behandlingen:
Vad kostar det, ungefär?
Hur länge håller behandlingen, dvs. hur ofta måste man fylla på?
Vid en konsultation med dig, kan man få se en bild i datorn hur resultatet kan bli?
Jag bor i södra Sverige, är det möjligt att göra ingreppet samma dag som konsultationen?
Är det möjligt att man kan få broskbildning på näsroten som naturligt fyller ut tomrummet där knölen är?

SVAR: Man gör vanligtvis konsultationen och behandlingen samma dag. Nej, jag visar ej resultatet på datorn men förklarar i spegeln hur det kommer se ut och bli. Oftast håller resultatet ungefär ett år men ju fler gånger du fyller desto längre håller resultatet i sig. Nej, ingen broskbildning.


FRÅGA: Läste på din websida om en kille som ville förstärka sin käklinje. Jag är också intresserad av det, men har en fundering. Om man lägger in Restylane sub q längre fram på käkens sidor, kommer fyllningen då att följa käkens rörelse, eller sitter den i huden? Dvs. om jag gapar stort, kommer fyllningen att följa med käken och dess rörelse, eller sitter den kvar i kindens hud? Jag hoppas jag inte är för oklar i min fråga. Vänliga hälsningar Niclas

SVAR: Hej Niclas. Ja, fillertypen man använder är mjuk och rörlig så det blir inte stelt alls. Välkommen att boka tid.


FRÅGA: Jag undrar om du har några manliga patienter? Jag är man och har väldigt tunna läppar, nästan inga alls för att var helt ärlig. Stör mig rätt mycket på detta och undrar om Restylane fungerar? Vill absolut inte att det ska synas! Inskickat av: Andreas

SVAR: Hej! Givetvis är de flesta patienterna fortfarande tjejer/kvinnor men jag har många manliga patienter. Jag kan göra mycket diskreta läppförstoringar eller mer synliga, du bestämmer och vi tillsammans går igenom vad som blir bäst för dig. Välkommen att boka tid.

Få svar på dina frågor
På improveme.se kan du när som  helst ställa din fråga till vår expert Stina Auer. Ställ din fråga till Stina Auer här!

Bildspel: Sjuksköterskan svarar

Bildspel: Sjuksköterskan svarar

[email protected]

2010-07-06 09:06:00

Publicerad: 6 juli 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp