Fixa ett fräscht leende

Med våra enkla och billiga knep kan du få ett extra skinande leende.

1. Dra ner på glass även om det är högsommar. Sockret stör balansen och fräter på tänderna. Ät ett sockerfritt tuggummi efter alla måltider.

2. Genom att borsta försiktigt med små rörelser, med en mjuk tandborste, slipper du ömmande tandkött och blödningar. Det räcker med två gånger om dagen för att hålla munnen fräsch.

3. Saliv innehåller kalcium, bikarbonat och fosfater som hjälper munhåla och tänder att balansera pH-halten. Sockerfritt tuggummi hjälper till att öka produktionen av saliv och minskar risken för hål i tänderna.

4. Är du sugen på ett bländande vitt leende bör du läsa på. Var noggrann med vad du väljer för metod för det finns många oseriösa skojare på nätet som säljer produkter som är skadliga för tänderna. Det bästa sättet är att vända sig till en professionell tandläkare för råd och tips.

5. Vaknar du med huvudvärk i käke, axlar och nacke kan det vara ett tecken på att du gnisslar tänder. Gnisslandet sliter på emaljen och kan i värsta fall göra tänderna sneda. Så misstänker du att du gnisslar i sömnen bör du boka tid till din tandläkare för hjälp. Ett budgettips är att köpa en själv för cirka 400 kronor som du formar själv.

Bildspel: Fixa ett fräscht leende

Bildspel: Fixa ett fräscht leende

[email protected]

2010-07-07 13:57:00

Publicerad: 7 juli 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp