Rehab för håret

Sol, blekningar och semester sliter på kalufsen. Efter sommaren brukar det därför vara läge för en uppfräschning. Vi har tipsen hur du får tillbaka lystern.

Kluvna toppar och friss
Ditt hår är torrt och skadat. Solen har sugit musten ur lockarna. Gör en budgetinpackning hemma -med olivolja. Har du pengar kan du förstås spendera dem på en inpackning som du köper i butik. Packa in håret åtminstone en gång i veckan. En bra klippning är dock det enda som räddar risiga toppar.

Dassig färg men i övrigt hälsosamma strån
Ditt hår är täckt av gamla produkter. Du måste få bort all gammal sörja som tynger ner kalufsen och som ger ett livlöst intryck. Köp ett djuprengörande schampo eller tvätta håret med vinäger. Du får lystern tillbaka på ett kick. Du kan även bättra på glansen ytterligare med en toning.

”Simmarhår” efter för många timmar i poolen
Klorin, som finns i uppvärmda pooler, får hårbotten att producera mer olja. Mineralerna i vattnet kan också få håret att bli tyngre och svintoliknande. Mixa en del natriumbikarbonat med sju delar varmvatten och tvätta håret med blandningen. Om det inte hjälper, tillsätt en fjärdedels kopp natriumkarbonat i ditt vanliga schampo som du alltid använder. Efter ett tag borde håret återhämta sig. Du kan också be frisören om en inpackning med proteiner.

Blekt och torrt hår efter solen

För det första, var noga med solskydd och hattar om du färgar håret. Om du har slarvat med detta, kanske du själv inte upptäcker hur trist kalufsen börjar se ut -förrän det är för sent. Solen bleker ju gradvis. Gör en koll då och då genom att lyfta upp de översta slingorna och jämför nyansen på dem med håret under. Om skillnaden är stor är det dags att investera i shampo och balsam som är skapta för att bevara just din hårfärg. Ja, färgen det var tänkt att du skulle ha i alla fall. Du kan också skölja håret med ljust öl (!) för att det ska återfå sin glans.

Bildspel: Rehab för håret

Bildspel: Rehab för håret

[email protected]

2010-08-05 11:31:00

Publicerad: 5 augusti 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp