Få snygga naglar

Många drabbas av torra förstörda naglar som spricker eller går av. Men det finns knep att få dina naglar att bli längre, starkare och friskare.

Olivolja – Ett enkelt sätt att mjuka upp naglarna är att doppa naglarna i olivolja 10-15 minuter varje dag under en månad. Därefter två gånger i veckan för att stärka och undvika sprickor.

Nagelkräm – Smörj in nagelbanden varje kväll innan du gå och lägger för att stärka nagelbanden.

Använd handskar – När du arbetar i trädgården eller diskar tänk på att alltid använda handskar. Diskmedel och städmedel har en tendens att slita på naglarna.

Kost – Tänk på att äta en bra kost så att du får i dig mycket proteiner så som lever, kokta ägg, fulkorn, avokado.

Överansträngning – Försök att använda fingrarna så lite som möjligt. Använd istället en penna när du ska öppna en burk eller slå ett telefonnummer.

 Nagellacksborttagning – Undvik att använda nagellacksborttagningsmedel oftare än en till två gånger i månaden. Använd aldrig nagelborttagningsmedel som innehåller aceton, vilket torkar ut och förstör naglarna.

Drick mycket vatten – Att dricka mycket vatten hjälper till att fukta torra trasiga naglar.

Massage –Tänk på att massera naglarna dagligen med en fuktgivande kräm. Varje gång du har tvättat händerna tänk på att smörja in så att inte händerna torkar ut.

Bildspel: Få snygga naglar

Bildspel: Få snygga naglar

[email protected]

2010-08-25 14:04:00

Publicerad: 25 augusti 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp