Älska din hud

Det första vi lägger märke till hos vackra kvinnor är deras hud. Din hud kan vara lika vacker vare sig du är 20 eller 60 genom att följa några enkla steg. Kolla in vad du behöver göra och vad du bör undvika.

1. Tänk på att använda smink som är gjort på mineraler som luftar huden och ger den näring. Sminkprodukter som innehåller färre ingredienser brukar oftast vara skonsammare för huden.

2. Skrubba huden regelbundet, en gång i veckan brukar räcka.

3. Huden runt och under ögonen är väldigt tunt och känsligt. Använd därför dagligen en dagkräm med SPF 30 för att skydda huden.

4. Kosten är viktigare än vad vi tror. Ät och drick nyttigt. Fin och fräsch hud kommer från insidan. Drick mycket vatten så att du inte torkar ut. Tänk på att försöka få i dig mycket av vitamin A, E och C.

5. Ta hand om din hud regelbundet. Huden är lika viktig som dina tänder, därför bör ta hand om din hud två gånger om dagen för att få det bästa resultatet.
Undvika:

6. Det viktigaste man bör undvika för att få fräsch och fin hud är att inte röka. Rökning åldrar din hud.

7. Använd alltid solskyddsfaktor, även på vintern. Välj en ansiktskräm som innehåller minst SPF 15.

8. Halsen, bröstet, och händerna är vart på kroppen man oftast åldras snabbast. Därför är det extra viktigt att man inte glömmer att smörja extra ordentligt på just de områdena med en fuktighets kräm. Tänk även på att använda en kräm som innehåller SPF för att förebygga rynkor.

9. Torka inte ut huden. Många kvinnor gör misstaget att torka ut ansiktet så mycket som möjligt när de upptäcker en finne. Det gör bara problemet värre. När ansiktet blivit av med sin naturliga olja, produceras ännu mer serum. Det är det som stänger porerna och skapar finnar.

10. Glöm inte att huden är det största organet, ta hand om huden väl.

Bildspel: Älska din hud

Bildspel: Älska din hud

[email protected]

2010-08-31 13:35:00

Publicerad: 31 augusti 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp