Slipp röda prickar

Här är knepen som gör att du slipper prickig hud efter att du rakat dig.

Tenderar du att få fullt av röda prickar efter att du rakat dig? Det är ett vanligt, men inte särskilt trevligt, problem. Här är några knep du kan testa för att förebygga att huden blir irriterad efter rakningen.
 
Balsamera huden
Smörj in området du ska raka med hårbalsam. Balsamet sänker hårets ph-värde och gör det mjukare.

Rengör rakhyveln
Se till att du använder en fräsch hyvel, det är a och o för en lyckad rakning. Skölj den ordentligt innan användning, då bakterier kan byggas upp hyveln. Byt också rakbladet ofta.
 
Använd bakteriedödande gel
Ett annat tips är att använda en antibakteriell eller antibiotisk kräm som rakgelé. Det tar bort bakterierna som orsakar irritation.

Använd en rakapparat
Den må inte ge en lika slät rakning, men använder du en elektrisk rakapparat är risken betydligt mindre att du får irriterade hud.

Vårda med aloe vera
Aloe vera är känt för att lugna irriterad hud, så testa att smörja in dig med en aroe vera-gel eller kräm så fort du rakat dig.

Testa intimrakningsprodukter
RFSL har tagit fram en serie produkter för intimrakning som är speciellt anpassade för att motverka röda prickar. Dessa finns att köpa på apotek.

Raka efter duschen
Risken för röda prickar minskar om du rakar dig precis efter att du duschat eller badat. Det varma vattnet mjukar upp huden och gör det lättare att raka sig.

Bildspel: Slipp röda prickar

Bildspel: Slipp röda prickar

[email protected]

2010-10-11 13:50:00

Publicerad: 11 oktober 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp