Behåll salongskänslan

Så får du glansigt och livfullt hår – även mellan frisörbesöken.

Aldrig är håret så snyggt som direkt efter ett salongsbesök. Men tar du
inte hand om håret ordentligt kan det lätt hinna kännas risigt igen
innan nästa gång du går till frisören.
 
Tomas Edlund, creative director på Wella, ger i samband med Wella Professionals och Brauns samarbete här sina bästa knep för att behålla salongskänslan länge.
 
1. Använd rätt produkter
Det är viktigt att välja hårvårdsprodukter utifrån din hårtyp. Har du färgat hår uppmanar Tomas dig att använda schampo och balsam speciellt utvecklade för att skydda och vara skonsammamot färgat hår.

2. Föna försiktigt
Värme sliter på håret, så se till att alltid ha i en värmeskyddande stylingprodukt innan du börjar föna det. Tänk också på att hålla luftstrålen riktat “nedåt“, från rot till topp, så att strånas fjällskikt sluts.

3. Tänk på temperaturen
När du använder ett värmeverktyg, så se till att hålla det i ständig rörelse, tipsar Tomas. Dels undviker du att håret skadas av värmen och dels formar det håret bättre och ger det glans. Håll dig gärna under 180 graders värme.
 
4. Boosta lockarna
Även om du har ett naturligt lockigt eller vågigt hår kan du ge håret extra glans genom att styla med ett värmeverktyg. Det beror på att stråna slätas ut och samlas ihop, vilket gör att ljus reflekteras lättare mot stråna.
 
5. Förbättra locktekniken
Den bästa rörelsen i håret får du genom att locka håret från roten och neråt, enligt Tomas. Tvinna håret runt lock- eller plattången och dra mot toppen som ett presentsnöre. Låt sedan håret svalna innan du separerar lockarna.

Bildspel: Behåll salongskänslan

Bildspel: Behåll salongskänslan

[email protected]

2010-11-02 14:09:00

Publicerad: 2 november 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp