Slipp finnar på ryggen

Det är vanligt att drabbas av finnar på ryggen och det är ett område som kan vara knepigt att komma åt. Men med några smarta trick kan du behandla bort eller åtminstone reducera aknen själv.

Testa akneprodukter
Ryggakne behandlas i stort sett på samma vis som akne i ansiktet. Du kan alltså använda samma ansiktsvätt och ansiktskräm speciellt framtagna för att motverka akne. Det kan vara lite svårare att nå för att applicera på ryggen, men gör så gott du kan. Varvar du mellan att sträcka armarna bakåt ovanför axlarna, under armarna på vardera sida och underifrån kommer du åt i princip överallt.

Skrubba ryggen
Exfolierar du huden på ryggen får du bort döda hudceller som kan täppa till porerna och ge knottror. Köp till exempel en ryggborste med långt skaft och skrubba ryggen regelbundet.

Använd rätt träningskläder
Åtsittande träningstoppar kan göra att svetten inte kan rinna utan samlas i tygen och trycks in i porerna. Välj hellre en mer lössittande tränings-t-shirt, i material som kan andas. Se också till att duscha direkt efter träningen, låt in smuts torka in i huden.

Leta rätt ingredienser
Hudvårdsingredienser som är effektiva mot akne är salicylsyra och benzoylperoxid. Välj till exempel en rengöringsprodukt med salicylsyra och en kräm med benzoylperoxid, för ett dubbelt mostånd mot aknen.

Bildspel: Slipp finnar på ryggen

Bildspel: Slipp finnar på ryggen

[email protected]

2010-11-09 13:47:00

Publicerad: 9 november 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp