Snygg inför julfesterna

Få månader är så fulla av festligheter som december. Låt din skönhet skina lite extra i år! Från glöggpartyn och julbord till Luciafester och nyårsfiranden – här är knepen som gör kalla december till din hetaste månad.

Fräscha upp hyn
Kyla, blåst och snö är påfrestande för din hy, som kan behöva lite extra omvårdnad under december månad. Exfoliera bort döda hudceller med en mild peelingkräm ett par gånger i veckan, för att polera fram lystern i huden. Lägg också en ansiktsmask en gång i veckan och se till att smörja in ansiktet med en dagkräm på morgonen och en nattkräm på kvällen för att undvika att ansiktet torkar ut i kylan.

Färga fransar och bryn
Rinnande mascara är ofta ett problem när det snöar ordentligt, därför kan det vara en bra idé att göra en enkel frans- och brynfärgning hemma. Markerade bryn lyfter din look och mörka fransar ger dig ett piggt och öppet intryck, även när vädret gör att du får satsa på en lätt makeup.

Ge håret fukt
På vintern är det lätt att håret blir torrt, frissigt och fullt av statisk elektricitet. Ge håret extra fukt genom djupvårdande hårinpackningar ett par gånger i veckan, gärna en hårmask som du har i över natten. Var även noga med att inte tvätta håret för ofta och att använda en värmeskyddande produkt innan du stylar eller fönar. Några silikondroppar som du stryker över längderna kan ge stråna mer glans.

BUSa dig brun
Lite färg kan göra mycket när man är som allra blekast på vintern. Men skippa det skadliga solariet. Satsa istället på en brun-utan-sol-kräm eller -spray som ger dig en fräsch ton i ansiktet. Eller borsta ett solpuder över panna, näsa och kinder.

Vårda naglarna
Även naglarna kan behöva lite extra omvårdnad på vintern, då nagelbanden kan bli torra och naglarna sköra. Använd vantar för att skydda händerna när du är utomhus i kylan och smörj in dem med handkräm. Ge dig själv en regelbunden manikyr, där du filar och lackar naglarna samt peelar och oljar in nagelbanden. Varför inte satsa på en snygg lackfärg som piggar upp i vintermörkret?

Bildspel: Snygg inför julfesterna

Bildspel: Snygg inför julfesterna

[email protected]

2010-11-29 13:05:00

Publicerad: 29 november 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp