Ta hand om vinterhyn

När kylan och mörkret råder känns huden ofta blek, torr och livlös. Så här gör du för att få huden att stråla igen.

Uppgradera din ansiktskräm
På vintern behöver huden mer fukt, så det är inte säkert att samma ansiktskräm som du använder under sommaren fungerar så här års. Men en alltför fet kräm kan göra att huden känns flottig och att du lättare får finnar. Konsultera en hudexpert för att få en kräm som är anpassad för just din hud.

Byt ansiktstvätt
Även hur du rengör ditt ansikte måste anpassas efter säsong. En rengöringsmjölk passar ofta bättre på vintern än en rengöringsmousse eller gelé. Du kan också behöva byta till en mildare peelingprodukt, eller börja exfoliera huden mer sällan.

Smörj huden
Är huden redan irriterad och flagar gäller det att snabbt rätta till balansen med extra fett. Leta efter en hudvårdsprodukt som innehåller olja, till exempel Dermalogica Barrier Repair, tipsar TotalBeauty.com.

Gör läpparma mjuka
Torra, hårda och nariga läppar behöver extra vård. Använd en mjuk tandborste för att försiktig, med roterande rörelser, borsta bort flagor. Smörj sedan in läpparna med ett fuktgivande läppbalsam, gärna ett som innehåller naturliga vaxer, som sheasmör.

Vårda från insidan
Är huden torr så se till att dricka mycket vatten. Se också till att få i dig E-vitamin, som agerar som antioxidant och bygger upp huden. Köp kosttillskott eller leta efter livsmedel med naturligt E-vitamin-innehåll, som nötter och bladgrönsaker.

Bildspel: Ta hand om vinterhyn

Bildspel: Ta hand om vinterhyn

[email protected]

2010-12-23 08:53:00

Publicerad: 23 december 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp