Paradiset Maldiverna

Har du drömt om att tilbringa tid på en alldeles egen paradisö? Det är vad det exklusiva Anatara Resort på Maldiverna erbjuder sina gäster. Njut av spabehandlingar, din egen privatvilla och mat som är helt gudomig.

Det är den ultimata lyxen. På den tropiska paradisön <span>South Male Atoll, en halvtimmes båtresa från Male International Airport, ligger den högst privata och mycket exklusiva resorten Anatara Resort Dhigu och Anatara Veli Resort & Spa. Det förstnämnda välkomnar även barn, medan Veli är mer perfekt för unga par eller par på smekmånad. 

Maldiverna har en rad mycket lyxiga tillflyktsorter, men frågan är om den här platsen inte slår det mesta vi har sett. De 68 beachvillorna ligger alla med en fantastisk utsikt över de klarblå vattnet. Den vita strandsanden är bara ett stenkast bort och i vattnet, som lämpar sig utmärkt för exempelvis snorkling, ligger orörda korallrev. 

Sviten över Indiska Oceanen
Vi har besökt många lyxresorter tidigare men vid ankomsten möte vi på det kanske vänligaste sättet vi har gjort. Över huvud taget. Det serveras champagne och frukt innan vi eskorteras till vår rymliga svit som ligger över vattnet med utsikt över Indiska oceanen.
-Vi har mycket skandinaver här och de verkar njuta av solen framför allt under hösten och vintern, berättar vår värd. 

Att lista alla bekvämligheter som boendet erbjuder känns överflödigt. Det är den tropiska miljön och vistelsen som vi vill fokusera på. Den som vill ta sig ett dopp på morgonen behöver bara gå upp ur sängen och promenera några få meter bort innan man genom en trappa kan nå sitt eget privata soldäck och det underbara havet. 

Spa utöver det vanliga

Självklart är sviterna insynsskyddade och det beror naturligtvis på att många gäster åker hit för att fira sin smekmånad. Det bör noteras att det lyxiga spat är väl värt ett besök. Vi njöt till fullo av en rad olika behandlingar, där deras så kallade signaturbehandling toppar listan. I närmare 3,5 timmar tar personalen hand om dig från topp till tå och hela bahndlingen avslutas naturligtvis med dryck som du väljer själv. 

Italienska läckerheter
Det finns sex riktigt bra restauranger på ön och här går det att välja olika inriktningar. Den som föredrar italienskt äter gudomligt gott på Terrazzo där det serverades rätter som slår det mesta vi har sett, till och med under våra resor i Rom. Om inte pasta passar finns exempelvi även grillade läckerheter på Fuddan Fushion Grill. Även här håller mat god kvalité.

En av de trevligaste mötesplatserna utgörs av baren Aqua där vi utan problem under ett par kvällar kunde samtala och ha det trevligt med flera övriga gäster. 
-Jag och min fru är vana vid Maldiverna och har rest runt på många olika lyxresorts. Men för tre år sedan kom vi hit och sen dess har vi återvänt varje år, säger den amerikanske affärsmannen John McDonner. 

Han kan inte riktigt sätta fingret på varför just Anatra lockar. Men, som han säger, det är “någonting med själva känslan“. 

Härliga aktiviteter på dagarna
När solen går upp så finns det en rad aktiviteter för den som är sugen. Du kan göra utflykter till närbelägna öar, ta dykningslektioner, åka vattenskidor på lagunen, ta en tr med djuphavsfiske eller varför inte bege dig ut på oceanen och segla. Många väljer att bara njuta av solen på den kritvita stranden där personal naturligtvis alltid finns till hands för snack eller dryck. 

Med beröm -högsta betyg
Vårt bestående intryck av <span>Anatara Resort är mycket gott. Personalen är vänlig men inte påflugen, boendet av högsta klass och miljön kanske en av de vackraste i världen. Och det är också den sista punkten som utgör toppbetyget. Till Anatara vill man återvända. 

För mer inspiration och bokning besök: Anatara Resorts.

Njut till fullo på din egen paradisö.

Njut till fullo på din egen paradisö.

På Anatara Resorts finns allt du kan tänka dig.

På Anatara Resorts finns allt du kan tänka dig.

Ett lugn sprider sig inom oss när vi gör entré.

Ett lugn sprider sig inom oss när vi gör entré.

Beachvillorna ute i Indiska oceanen.

Beachvillorna ute i Indiska oceanen.

På spat kan du unna dig en behandling i över tre timmar.

På spat kan du unna dig en behandling i över tre timmar.

Utsikten slår det mesta vi har sett.

Utsikten slår det mesta vi har sett.

Alla tänkbara bekvämligheter finns naturligtvis i sviten.

Alla tänkbara bekvämligheter finns naturligtvis i sviten.

En privat villa med pool.

En privat villa med pool.

Det perfekta resmålet för din smekmånad.

Det perfekta resmålet för din smekmånad.

Högsta betyg för Anatara Resorts.

Högsta betyg för Anatara Resorts.

[email protected]

2013-03-31 04:28:00

Publicerad: 31 mars 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp