Kirurgens råd om bröst

Magnus Hober på Improvakliniken berättar här om vikten av att välja FDA-godkända implantat och vad du bör tänka på inför en bröstoperation.

Magnus Hober är specialist inom plastikkirurgi sedan 1998 och har stora erfarenheter av bröstimplantat. Bröstförstoring är ett av de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen bland kvinnor, och de flesta blir väldigt nöjda med resultatet.

För att få ett bra och säkert resultat vill Magnus Hober tipsa om följande punkter som är viktiga att tänka på inför en bröstoperation:;

1. Gå till en plastikkirurg och inte till en kosmetolog. Bröstimplantat får bara användas av plastikkirurger.

2. Ta referenser. Gärna från en kompis eller bekant som genomgått samma typ av operation.

3. Fråga kirurgen om hans/hennes erfarenheter och hur många operationer han/hon har gjort.

4. Välj implantat av god kvalitet. Själv använder Magnus Hober implantat som heter Natrelle och som är godkända av FDA, den amerikanska motsvarigheten till Läkemedelsverket.

5. Läs på så mycket som möjligt innan operationen om amning, mammografi och cancer.

6. Operera dig inte utomlands. Det är viktigt att läkare och patient pratar samma språk och att du kan få eftervård om något skulle gå fel.

Kort om FDA:
FDA är den amerikanska motsvarigheten till Läkemedelsverket och jobbar för att skydda konsumenter genom att bara godkänna väldigt säkra produkter. FDA ställer höga krav på vetenskaplig dokumentation för att godkänna ett bröstimplantat.

Bildspel: Kirurgens råd om bröst

Bildspel: Kirurgens råd om bröst

[email protected]

2011-05-25 08:29:00

Publicerad: 25 maj 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp