Mobilen kan ge rynkor

Sitter du och sms:ar, surfar, mejlar och spelar spel i din smartphone? Kisandet kan ge dig bekymmersrynkor.

Rynkor orsakade av en smartphone är det senaste tillståndet som läkare relaterar till det ökade användandet av teknologi. Den brittiske läkaren Jean-Louis Sebagh berättar i Daily Mail om hur små skärmar kan ge upphov till rynkor i förtid.

Jean-Louis Sebagh menar att man kisar när man tittar på en mindre skärm, vilket skapar spänningar i området mellan ögonbrynen. Vidare säger han att fenomenet är tydligt hos personer som regelbundet använder en så kallad smartphone.

Lyckligtvis finns det en lösning på problemet. Enligt Sebagh kan rynkorna enkelt åtgärdas med hjälp av Botox. Botoxbehandlingen gör att muskelaktiviteten i området mellan ögonbrynen minskar, och rynkorna försvinner.

Att reducera rynkor med hjälp av Vistabel, mera känt som Botox, är ett utmärkt sätt att få ett piggt och fräscht utseende som samtidigt ser naturligt ut.

Vistabel är en typ av botulinum toxin som är godkänd för kosmetisk användning. Effekten av behandlingen varar i upp till ett år och kan användas mot såväl bekymmersrynkor som kråksparkar.

Bildspel: Mobilen kan ge rynkor

Bildspel: Mobilen kan ge rynkor

[email protected]

2011-06-01 12:54:00

Publicerad: 1 juni 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp