Så fixar du wetlooken

Vi har alla stirrat oss blinda på kvinnorna som stiger upp ur havet i Bond-filmerna. Wetlooken kommer vara något du kommer se mycket av under sommarkvällarna i år, så därför guider vi dig till bäst resultat.

Ta med sprayflaskan
Innan du beger dig till stranden så fyller du en sprayflaska med ¼ balsam och resterande vatten. När du väl lagt dig till rätta och är redo för solen så sprayar du håret från hårbotten och ut till topparna. Kamma sedan ut det med en kam och inte en borste så håller sig håret lent även efter du badat, och tar fram naturliga lockar.

Låt saltvattnet sitta i
Många gör misstaget att fort skölja ur saltvattnet från håret. Undvik att göra det nästa gång, då saltvatten är ett utmärkt naturlig styling-produkt. Det ger håret en bra form och textur som du annars kan ha svårt för att få till. Antingen låter du håret vara utsläppt tills det torkar, eller så sätter du upp det i en knut för att få en vågig effekt.

Undvik klorin
Om du ska spendera en dag vid poolen är det extra viktigt att du har med dig sprayflaskan med balsam och vatten. Varje gång du stiger upp ur poolen bör du direkt skölja ditt hår ordentligt i rent vatten, spraya och kamma igenom. Klorin torkar ut och skadar ditt hår extremt mycket.

Planera kvällen

Om du ska gå direkt från stranden eller pool så behöver du endast tänka på att vara uppe från vattnet en halvtimme innan du går ut. Har du använt dig av dom tidigare råden så behöver du bara kamma en bena och låta naturen sköta sitt. All vätska och sol under dagen kommer att ge dig ett tjockare och vågigare hår om du låter det självtorka under kvällen innan du går ut. Du kommer att se ut som en riktig Bond-brud!

Nu är det din tur att bli Bond-brud.

Nu är det din tur att bli Bond-brud.

redaktion@improveme.se

2011-06-30 09:19:00


Text:
Publicerad: 30 juni, 2011