Undvik vanligaste misstagen

Vardagen bidrar dagligen med små fällor för din hy. Här får du reda på hur du undviker att göra dom vanligaste misstagen.

1. Hoppar över solskyddslotion. Genom att vistas i solen utan detta skydd riskerar du direkt att få huden skadad och sliten. Med en faktor på minst 30, oavsett om du är på stranden eller på jobbet kan du vara på den säkra sidan. Då gäller det även att inte snåla på mängden du använder.

2. Du dricker för mycket. Nu behöver du såklart inte ta bort allt det roliga–du kan fortfarande ta dig ett glas. Men så fort du dricker mer än en drink om dagen så tar din hy stryk. Alkohol ökar nivån av inflammatoriska ämnen i blodet, som i sin tur påskyndar processen att få hängig och grå hud.

3. Ignorerar hals och bröst. Hudvården slutar inte vid din käke. Området kring din hals och bröst är nästan alltid exponerade och behöver minst lika mycket omsorg som ditt ansikte. Det krävs inte mer av dig än att du tänker på att inte glömma dessa områden nästa gång du behandlar ditt ansikte.

4. Använder smutsiga sminkborstar. Dom blir smutsigare än vad du tror, redan efter tre veckor. Genom att använda en smutsig sminkborste får du sotade färger, täppta porer och bakterieinfektioner i huden. Du tvättar borstarna lätt med antingen schampo eller speciellt framställda produkter för just sminkborstar. Låt de sedan torka över natten.

5. Du sover för lite. Sömn är något alla bör ta på mycket stort allvar. Sömnbrist kan bidra till stress, som i sin tur orsakar acne, eksem och psoriasis. Under sömn reparera även kroppen dagens skador, och att rubba den innebär även att du sänker omsättningen av celler. Det i sin tur, kan orsaka ett minskat blodflöde till huden.

Håll din hud frisk så länge du kan.

Håll din hud frisk så länge du kan.

[email protected]

2011-07-04 14:26:00

Publicerad: 4 juli 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp