Så mår vi bra i sommar

Politiker, medieprofiler och andra kända personer delar med sig av sina främsta må bra-knep för sommaren.

improveme.se är på plats under den årliga Politikerveckan i Visby, där kända politiker, journalister, författare, makthavare och andra profiler samlas i Almedalen.

I bildspelet ovan
bjuder vi på Almedalskändisarnas bästa må bra-tips för sommaren.

Klicka vidare för att se Visbykändisarnas hälsoknep!

Klicka vidare för att se Visbykändisarnas hälsoknep!

”Mitt bästa må bra-knep är att ha mycket sex”, säger författaren och sexrådgivaren Katerina Janouch. ”Sov nakna tillsammans, för det gör att man får ett extra påslag av må bra-hormonet oxytocin. Då blir man mer erotiskt sinnad. Passa också på att ha sex på dagen under semestern, när du faktiskt har tid.”

Entreprenören och bloggaren Isabella Löwengrip njuter av att vara spontan på sommaren.

Entreprenören och bloggaren Isabella Löwengrip njuter av att vara spontan på sommaren. ”Att bara kunna ta en dag och gå och bada eller dricka ett glas vin med tjejkompisarna får mig att må bra”, säger hon.

Bästa må bra-knepet under sommaren är

Bästa må bra-knepet under sommaren är ”att träffa de man tycker om. Då spelar det ingen roll vilket väder det är”, säger retorikexperten Elaine Bergqvist.

”I mitt fall är det fantastiskt att ha en papperstidning och sätta sig på altanen med ett glas rosévin och kanske något litet tilltugg, med solen strilande genom ett lövverk. Och så sitter man där och läser och tänker och dricker rosé och umgås med sig själv”, säger PR-konsulten och före detta programledaren Staffan Dopping.

”Se till att ta det jättelugnt och äta god mat. Gör precis det du vill på semestern, det mår man bra av”, säger Anton Abele, riksdagsledamot för Moderaterna.

Socialdemokraternas partiordförande Håkan Juholts bästa må bra-tips för sommaren är

Socialdemokraternas partiordförande Håkan Juholts bästa må bra-tips för sommaren är ”att vid varje tillfälle som ges äta så mycket smultron som möjligt. Det finns inte en människa som äter smultron som inte blir glad och mår bra av det.” Han tillägger: ”Hela vinterhalvåret ska man ta långa, varma bad. Det är det bästa tipset för hälsan, men det passar ju inte så bra nu i juli månad.”

Medieprofilen och mångsysslaren Cissi Wallin ger följande tips:

Medieprofilen och mångsysslaren Cissi Wallin ger följande tips: ”Åk från Stockholm eller annan storstad minst två gånger i månaden, ut på landet och käka jordgubbar i så lite kläder som möjligt.”

Fredrik Federley, riksdagsledamot för Centerpartiet, tipsar om att göra någonting där du får använda kroppen.

Fredrik Federley, riksdagsledamot för Centerpartiet, tipsar om att göra någonting där du får använda kroppen. ”Jag ska gräva upp en uteplats på landet. Förra året målade jag en lada, det var toppen”, säger han.

”Gå upp tidigt på morgonen, så att du får njuta av de här underbara sommarmorgnarna. Det är värt att ställa klockan på sju för att få uppleva stillheten innan dagen riktigt har kommit igång”, säger deckarförfattaren Mari Jungstedt.

[email protected]

2011-07-08 15:21:00

Publicerad: 8 juli 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp