Undvik Botoxfällan

Allt fler behandlar utan tillstånd. Nya preparat har börjat användas som kan skada dig. Så gör du för att undvika detta.

För många är Botox förenat med en behandlingsform som minimera rynkor i ansiktet. Det är dock få som känner till att Botox , ibland kallad för Vistabel, egentligen är ett varumärke. Botox var det första godkända botolinumtoxinet på marknaden som från början användes för medicinskt bruk. Idag är det ett välbeprövat och kliniskt testat läkemedel som är populärt hos både bland konsumenter som behandlande läkare.

Med tiden har andra, billigare märken för botolinumtoxin lanserats på marknaden men fortfarande marknadsför många kliniker med att de erbjuder Botox-behandlingar när de i sjävla verket använder sig av ett annat preparat.
Dessutom har det under senare tid uppmärksammats att oseriösa kliniker låter icke legitimerad personal behandla med botolinumtoxin, som endast får injiceras av läkare eller legitimerad personal under läkares uppsikt.

Som konsument är det svårt att veta vad man får om man inte är uppmärksam. Var noga med att alltid kontrollera att det är Botox du får om det är Botox/Vistabel som marknadsförs. Kontrollera även att den som behandlar är en legitimerad och behörig.

Bildspel: Undvik Botoxfällan

Bildspel: Undvik Botoxfällan

redaktion@improveme.se

2011-07-14 13:32:00

Publicerad: 14 juli 2011

Våra mest älskade skönhetsklassiker

De tidlösa produkterna vi aldrig tröttnar på