Vitt leende med blått ljus

Glöm dyra behandlingar för tusentals kronor. Nu kan du fixa ett bländande leende med en ny tandborste som strålar blått ljus.

Det kanske låter lite som en James Bond-pryl, men nu har den nya tandborsten Blue Illume som strålar blåljus kommit till Sverige.

I USA har tandborsten på kort tid gjort succé. Bland de kända personer som regelbundet använder tandborsten finns artisten Nicole Scherzinger, sångerskan Patti Labelle, MTV-stjärnan Snooki och skådespelaren Chris Bauer.

Blått ljus gör inte bara tänderna vita. Studier har även visat att det kan användas för att selektivt hämma vissa bakterier som förknippas med destruktiva sjukdomar i tandköttet.

Den nya tandborsten använder sig av precis samma ljus som konventionella tandblekningskliniker, det blå ljuset reagerar med tandkrämens oxid komponenter och bleker tänderna på ett liknande sätt som på tandblekningskliniker.

Forskare vid The Forsyth Institue, en förgrening av Harvard University inom Dental Medicine, har kommit fram till att Svarta Pigment Bakterier (BPB), som förknippas med tandsjukdomen Parodontit (Tandlossning) är ljuskänsliga för just det blå ljuset som används idag av tandblekningskliniker (Blått spektrum, 450 nm) och att en del av dessa bakterier utrotas bara sekunder efter exponering av ljuset.

Källa:
http://www.blueillume.com/

Nu kommer en ny tandborste med en effekt utöver det vanliga...

Nu kommer en ny tandborste med en effekt utöver det vanliga…

Blue Illume bleker tänderna med blåljus samtidigt som du borstar dem.

Blue Illume bleker tänderna med blåljus samtidigt som du borstar dem.

redaktion@improveme.se

2011-07-18 12:42:00

Publicerad: 18 juli 2011

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige