Bli len utan problem

Van vid irriterad hud och stubb? Räcker tiden inte till för en ren hårborttagning? Vi visar dig hur du lättast får en len kropp utan biverkningar.

Glöm inte peelingen. Att exfoliera din hud innan rakning är det bästa skyddet för inåtväxta hårstrån -oavsett vilken typ av hårborttagningsmetod du använder. Peelingen fungerar även bra om du redan blivit drabbad. Du bör dagligen skrubba för att bli av med död hud som kan hörhindra hårstrån för att växa ut, och istället in.

Raka på kvällen och inte morgonen. Det kan spara dig tid, men det är inte den effektivaste rakningen. Medan du sover, har dina ben en tendens att svullna upp, vilket i sin tur kan leda till att hårstrån täckts. Raka hellre på kvällen för att få en så nära rakning som möjligt.

Undvik rakning i badet. När du ligger i ett varmt bad har dina ben en tendens även här att svullna upp (plus att det tar bort avkopplingen du egentligen ville åt?). Men om du verkligen måste, så låt det bli det första du gör i badet och vänta inte.
Använd engångsrakhyvlar. Oavsett hur bra det låter, så har experter alltid rekommenderat engångsrakhyvlar. På det sättet är du garanterad än så ren rakning som möjligt och som förhindrar röda prickar dagen efter.

Hoppa inte över rakkräm. Att använda en löddrande rakkräm förhindrar inte bara utslag efter rakbladet, utan hjälper dig även att komma en halv millimeter närmare. På så sätt undviker du att raka dig ofta, och spar på huden.

Nu spar du tid och får samtidigt en lenare hud.

Nu spar du tid och får samtidigt en lenare hud.

redaktion@improveme.se

2011-07-20 10:51:00

Publicerad: 20 juli 2011

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige