Så väljer du implantat

Funderar du på att göra en bröstoperation? Kom då ihåg att välja ett säkert implantat.

Bröstförstoring brukar vara den operation som ger störst patienttillfredsställelse av samtliga estetiska ingrepp. Operationen är mycket populär och patienterna ställer i förväg ofta frågor om hur det går till och om vilket resultat de kan vänta sig.

Valet av det bröstimplantat
som ska användas brukar dock i stor utsträckning göras av den läkare som står för operationen. Men för den som funderar på att operera brösten kan det vara bra att
diskutera vilket implantat som ska användas, med den opererande läkaren.

I dagsläget finns det bara två tillverkare som uppfyller de stränga säkerhetskrav som det amerikanska läkemedelsverket FDA har ställt upp. En av dessa är läkemedelsföretaget Allergan, vars implantat heter Natrelle, och som möts av ett allt större intresse just på grund sitt omfattande säkerhetsarbete.

Allergans implantat är de enda som görs för hand och kan ta upp till tolv dagar att färdigställa, allt för att nå bästa möjliga kvalitet. I tillverkningen ingår nästan 100 olika kvalitetstester. Natrelle är också formstabila, vilket innebär att även om man skulle skära i ett implantat, läcker inget ut. Det leder dessutom till att risken för ojämnheter i huden minskas.

Natrelle används ofta på de kliniker som är måna om att nå bäst resultat för sina patienter. Improva i Stockholm, med plastikkirurgen Magnus Hober, är en av dessa. Han har tidigare här på Improveme slagit fast att det är viktigt att patienterna tar god tid på sig vid valet av implantat.

Bildspel: Så väljer du implantat

Bildspel: Så väljer du implantat

[email protected]

2011-08-14 12:16:00

Publicerad: 14 augusti 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp