Dr. Åsa svarar

improveme.se

Dr. Åsa Nilsson på Zizka Medical är legitimerad läkare som är specialicerad på både ledultraljud (reumatologi) och medicinsk estetik. Här berättar hon om höstens nya trendprodukt – Voluma.

Vilken trend ser du komma inom medicinsk estetik?
-Den senaste trenden för att träffa anti-aging marknaden är dermal filler injektioner som kallas softlift. Den blir vald av många på grund av att den innebär en mindre risk än traditionell kirurgisk facelift, med mindre risk än vid kirurgi (som också har en begränsad hållbarhet).

-Softlift har även en mindre kostnad och ett resultat som man kan välja att underhålla med mindre mängder -eller låta bli om man önskar att ha sitt ansikte tillbaka exakt som det var före behandlingen. I förlängningen är kostnaden likvärdig med vad du lägger på att klippa ditt hår.

Det nya denna hösten är något som kallas Juvéderm Voluma. Vad är det?
-Vid softlift använder man filler (hyaluronsyra) av olika strukturer för att fylla ut läppar, ytliga rynkor, kindben och käklinje. De sistnämnda är kanske det senaste vad gäller trender. Juvéderm Voluma, som då används har kraftigare struktur och håller upp till 18 månader.

-Man kan förbättra näsrygg och haka med detta preparat. Detta rör sig om mer avancerade behandlingar för att korrigera assymetri i ansiktet och resultatet är synligt omedelbart! I vissa fall kan man se 10 år yngre ut bara på ett par minuter, eller snabbt göra en korrigering som någon har bekymrat sig för i åratal. Det är fantastiskt!

-Man kombinerar ofta med Botox/Vistabel för att behandla rynkor exempelvis mellan ögonbrynen – de rynkor som behandlas med Vistabel är de som man inte har kvar i avslappnat tillstånd. Det klassiska är filler för läppar och nasolabala linjer. Då använder man ett mjukare preparat, för att det ska tåla rörelse.

Här ser vi Dr. Åsa Nilsson som behahandlar en kund med den nya trendiga metoden.

Här ser vi Dr. Åsa Nilsson som behahandlar en kund med den nya trendiga metoden.

Behandlingen håller längre och är inte lika dyr som de övriga behandlingar som finns på marknaden.

Behandlingen håller längre och är inte lika dyr som de övriga behandlingar som finns på marknaden.

redaktion@improveme.se

2011-09-14 08:00:00

Publicerad: 14 september 2011

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige