Hitta lugnet i höst

improveme.se

Många av oss stressar dagarna igenom. Därför är det viktigt att unna sig en stunds avkoppling och återhämtning – så ofta som möjligt. Här är några knep du kan testa!

Rensa i röran
Har du högar av papper på skrivbordet, travar med disk i köket eller kläder huller om buller i sovrummet kommer du aldrig att känna dig helt avslappnad. Bara synen av räkningar som behöver sorteras eller mejl som måste besvaras kan få dig att känna dig utmattad. Ta tag i stöket -du kommer att bli förvånad över vilken skillnad det gör för ditt välbefinnande!

Begränsa ditt grubblande
Går du ständigt runt och ältar saker gör du dig själv ännu mer stressad. Försök att begränsa ditt grubblande till saker som faktiskt är kontruktiva -vad du ska säga på mötet eller hur du ska lösa ett konkret problem. Slösa ingen tid på att älta vad folk tänker om dig eller oroa dig för att du gjort bort dig -blicka framåt istället!

Rör på kroppen
När kalendern är fullproppad kan det vara svårt att hitta tid för träning, men du vinner mycket på att klämma in regelbunden motion i vardagen. Att få igång pulsen och svettas lite frigör endorfiner som gör dig glad och avstressad.

Bli onåbar
Att ständigt kunna nås via mejl, Facebook och mobilen kan göra vem som helst stressad. Testa att efter en viss tid på kvällen helt enkelt stänga av all elektronik och vara onåbar tills nästa morgon, tipsar Allure.com.

Planera in roliga saker

Precis som med träningen prioriteras lustfyllda aktiviteter ofta bort när det är stressigt. Men du behöver dem för att få ny energi och livsglädje. Se framför allt till att träffa dina vänner, även om det bara är en kort stund. Kanske kan ni träna tillsammans, luncha ihop eller bara ta sällskap när ni storhandlar?

Bildspel: Hitta lugnet i höst

Bildspel: Hitta lugnet i höst

malin.lundblad@improveme.se

2011-09-22 13:24:00

Publicerad: 22 september 2011

Våra mest älskade skönhetsklassiker

De tidlösa produkterna vi aldrig tröttnar på