Noga med brösten

improveme.se

I dag är kvinnor pålästa och väl insatta när de går till plastikkirurgen. De blir allt mer intresserade av vilken typ av implantat som används.

Vanligtvis är det den ansvarige läkaren som väljer de bröstimplantat som ska användas vid en operation.

Men nu rapporterar flera plastikkirurgiska kliniker runt om i landet att allt fler kvinnor börjar intressera sig för vilka implantat som ska sättas in.
-Jag tror faktiskt att den diskussion om kvalitet inom estetisk kirurgi som återkommer då och då, har lett fram till ett större medvetande om vikten av att läsa på om olika ingrepp. Så det är förmodligen bakgrunden till att både jag och mina kollegor nu ser att vi får fler patienter som själva har en uppfattning om vilka implantat som de vill ha i sina bröst, säger Fredrik Berne, estetisk kirurg på Klinik 34 i Göteborg, som också arbetar med bröstcancerpatienter.

De implantat som då oftast efterfrågas heter Natrelle och tillverkas av läkemedelsföretaget Allergan. Företaget är en av endast två tillverkare i världen som har fått implantat godkända enligt de mycket hårda krav som det amerikanska läkemedelsverket, FDA, ställer.

Natrelles implantat är dessutom de enda som görs för hand och i tillverkningen ingår nästan 100 olika kvalitetstester.
-Det här är väldigt fina implantat som ger ett mycket naturligt resultat, säger Fredrik Berne.

Han välkomnar ökad ”konsumentmakt” inom plastikkirurgin.
-Tidigare har kvinnorna mest intresserat sig för hur operationen går till och vilket resultat de kan vänta sig. Att de nu också vill välja implantat tyder på ökad kunskap, vilket jag tycker är väldigt positivt, säger han.

Bildspel: Noga med brösten

Bildspel: Noga med brösten

redaktion@improveme.se

2011-09-30 08:14:00

Publicerad: 30 september 2011

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige