Botox mot oron

improveme.se

Har du funderat på att Botoxbehandla rynkorna i pannan? Rynkor gör ofta att du ser äldre och mer bekymrad ut än nödvändigt. Genom att ta bort rynkorna får du ett mer bekymmerslöst utseende. Nya studier från USA visar dessutom att du blir mindre bekymrad med hjälp av Botox.

Forskaren David Havas vid University of Wisconsin-Madison studerade 40 personer som fick sina argrynkor i pannan behandlade med preparatet Botox. Behandlingen, som kan fås hos de flesta plastikkirurger, består av små injiceringar i pannan vilket försvagar musklerna så att de slappnar av. När musklerna inte drar ihop sig framträder rynkorna inte lika tydligt.

De personer som ingick i David Havas studie fick betrakta olika budskap, både positiva och negativa. Forskarna upptäckte att de som behandlats med Botox, tog längre tid på sig att plocka upp ett negativt budskap till skillnad från de som inte var behandlade. Testpersonerna kunde inte rynka på pannan lika lätt och kunde därför inte plocka upp negativa budskap lika snabbt.

Förklaringen finns i studiens
resultat som visar att hjärnan hämtar sin information från musklerna och nervsystemet kring pannan. Oförmågan att rynka pannan signalerar till hjärnan att det inte finns någon anledning till oro. Med andra ord kan Botoxbehandlingen få en trevlig bieffekt.

Bildspel: Botox mot oron

Bildspel: Botox mot oron

redaktion@improveme.se

2011-10-10 13:50:00

Publicerad: 10 oktober 2011

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige