Välj djurvänliga fillers

improveme.se

Gärna ett fräscht ansikte – men inte på djurens bekostnad. Så resonerar allt fler, som nu väljer bort fillersbehandlingar som innebär att djur måste lida.

Svenska tuppar som föds upp enbart för sin röda kam, som används till att förstora läppar och ta bort rynkor. Resten av tupparna mals ner och blir minkmat eller biogas.

Detta avslöjande
av radioprogrammet Kaliber den 16 oktober fick nog många att reagera och undra över hur det egentligen går till inom skönhetsindustrin.

I fokus för programmet stod en filler som heter Dermavisc och som till skillnad från flera konkurrenter inte är en syntetisk utan en biologisk filler. Den är gjord på djurdelar -tuppkammar.

Den som vill ha
ett uppdaterat och fräscht ansikte utan att orsaka detta lidande för tupparna har dock gott om alternativ. Ett exempel är Juvéderm, som tillverkas av ett läkemedelsbolag, Allergan, och som därmed karaktäriseras av mycket hög kvalitet.

Juvéderm används
bland annat till att ta bort rynkor och är den filler på marknaden som innehåller högst halt av hyaluronsyra. Behandlingar med Juvéderm leder därför till ett väldigt naturligt resultat.

Till skillnad
från konkurrenterna ger Juvéderm dessutom inte upphov till inkapslingar, knölar, i huden eller på läpparna.

Bildspel: Välj djurvänliga fillers

Bildspel: Välj djurvänliga fillers

redaktion@improveme.se

2011-10-18 15:14:00

Publicerad: 18 oktober 2011

Våra mest älskade skönhetsklassiker

De tidlösa produkterna vi aldrig tröttnar på