Rätt look på intervjun

improveme.se

Ansiktet ska vara snyggt – men brösten ska inte synas för mycket. Här är några av de bästa tipsen inför anställningsintervjun.

Ny forskning presenterad häromdagen visar att personer som har ett vanprydande ärr, ett födelsemärke eller osymmetriska drag i ansiktet, lyckades sämre i anställningsintervjuer.

Förklaringen till detta är att den eller de som gjorde intervjuerna inte kom ihåg lika mycket av vad dessa personer sade, jämfört med jobbsökanden utan märken i ansikten. Allt enligt tidningen Metro som berättar om undersökningen.

Professor Mikki Hebl
, en av de som står bakom undersökningen, menar att triangeln mellan mun och ögon är i fokus när vi interagerar med varandra. När intervjuarens blick då avviker från denna triangel så minns han eller hon mindre av vad jobbsökaren sade.

För den som oroas av detta forskningsresultat finns dock hjälp att få. Ett exempel är en filler (en injektionsbehandling) som heter Juvéderm. Juvéderm används bland annat till att ta bort ärr, rynkor och andra huddefekter. Juvéderm är den filler på marknaden som innehåller högst halt av hyaluronsyra, ett ämne som finns naturligt i huden. Behandlingar med Juvéderm leder därför till ett väldigt bra resultat.

Om man ska tona upp ansiktet så gäller -för kvinnor -dock det motsatta för brösten. Enligt en studie som förra året refererades i tidningen SalongK.se är en djup urringning det snabbaste sättet att missa chansen till ett nytt jobb. I stället ska man klä sig i en välstruken outfit i neutrala färger.

Bildspel: Rätt look på intervjun

Bildspel: Rätt look på intervjun

[email protected]

2011-11-25 10:43:00

Publicerad: 25 november 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp