Proffsets bästa hårtips

improveme.se

Frisören Sacha Mitic, den ena grundaren till SACHAJUAN, berättar om nya kroppsvårdsserien och vad du ska tänka på för att få ett vackert hår.

Vad tror du att det beror på att SACHAJUAN blivit så framgångsrikt utomlands?
-Jag tror ju helt klart att det är vår approach. Vi har varit vädligt konsekventa och presenterat våra produkter på ett nytänkande sätt. Vi har förenklat vår hårvårdsserie så att folk förstår den, produkten är bra och den är snygg. Folk runtom i världen tycker att det är en väldigt väl fungerande produkt och det är det som gör att vi kommit in på stora retailers. Det behöver inte vara mycket svårare än så, faktiskt.

Vad är det som gäller just nu i hårväg?
-Det har länge varit väldigt långa hår, då blir det oftast en motreaktion förr eller senare. Förra veckan klippte jag för första gången på länge av tre hår.

Vilka är dina bästa tips för ett friskt hår?
-Se till att du har en bra frisör. Tvätta håret med bra konditionerande schampo och ser till att du har en bra inpackning. Om du har långt hår så tänk på vad du använder för gummiband och undvik snoddar med metallbiltar. Dra och slit inte i håret så fruktansvärt. Den mekaniska påverkan är alltid mycket värre än all kemi.

Hur hittar man en bra frisör?

-Jag tror att man får gå på rekommendationer och höra sig för. Om man ser någon som ser fantastisk ut i håret kan man ju faktsikt fråga vem den personen går till. Sen får man komma ihåg att en “bra frisör“ innebär olika saker för olika personer. Det kan finnas en tekniskt bra frisör som har urdålig smak. Då är det ingen bra frisör för dig. Det handlar mycket om tycke och smak, precis som med mode: Armani och Versace är två stora klädskaparvarumärken, men det ena är ju inte bättre än det andra. Det är två olika stilar som är helt motsatta och personen som alltid klär sig i Armani skulle aldrig sätta på sig Versace, även om båda gör bra kläder.

Varför bestämde ni er för att även lansera kroppsvård?
-Det har funnits en efterfrågan från kunder som tyckt mycket om vår hårvård och har velat att vi skulle göra något liknande fast för kroppen. Då började vi titta på det och så ville vi göra något som var en reflektion av sättet vi tänkte på när vi gjorde vår hårvård.

Vad kommer sortimentet att innehålla?
-Nu är det en body wash och en body lotion i tre olika dofter, som representaeras av tre olika färger. I framtiden ser vi att vi gör även handwash, hand lotion och body oil.

Kan du berätta lite om den speciella ingrediensen som kroppsvårdsprodukterna innehåller?
-Vi kallar det för Earth Silk. Det är en svensk, framforskad betaglukan som kommer från havre. Man har länge vetat att den är väldigt bra för kroppen och har haft den i functional foods som smoothies. Vår leverantör har lyckats få fram en process för att sätta in den i skönhetsprodukter, som gör att det blir väldigt bra för huden.

Sacha Mitic har grundat hår- och numera kroppsvårdsmärket SACHAJUAN tillsammans med Juan Rosenlind.

Sacha Mitic har grundat hår- och numera kroppsvårdsmärket SACHAJUAN tillsammans med Juan Rosenlind.

Den nya kroppsvårdsserien innehåller body wash och body lotion i tre olika dofter.

Den nya kroppsvårdsserien innehåller body wash och body lotion i tre olika dofter.

[email protected]

2011-12-13 07:49:00

Publicerad: 13 december 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp