Får en fräsch hud

improveme.se

Alla vill ha en fräsch hud – och betalar gärna lite extra för att få en sådan. Men få vet vad huden egentligen är för något. Här kommer därför en snabbskola.

Huden är vårt främsta organ för skönhet, beröring, njutning och sensualitet. Den består av tre lager som vart och ett spelar en roll för att upprätthålla hudens hälsa. Det djupaste lagret, underhuden, består av fettvävnad som skyddar de ovanliggande lagren.

Mellanlagret innehåller kollagen och elastin som ger form, utseende och elasticitet. Kollagen och elastin förnyas i ung hud medan äldre hud blir slapp och rynkig. I mellanlagret finns också bland annat talgkörtlarna. I takt med åldrandet blir talgkörtlarna mindre aktiva, huden torrare och fina linjer uppstår lättare.

I det översta lagret sker cellförnyelsen. I yngre hud ersätts cellerna på 15 till 30 dagar. Men när vi blir äldre tar den här processen dubbelt så lång tid.

För den som har passerat ungdomen är det ofta så att både dynamiska och statiska linjer visar sig i ansiktet. Dynamiska orsakas av muskulär hyperaktivitet, medan statiska orsakas av volymförlust. Det går dock att behandla båda dessa typer av ålderstecken och att få ett naturligt och förfinat resultat.

Botulinumtoxin får hyperaktiva muskler att slappna av och behandlar alltså de dynamiska ansiktslinjerna. Botulinumtoxin säljs under olika varunamn, säkrast är dock att välja originalet Botox (som i Sverige ofta kallas för Vistabel).

Juvéderm är en
så kallad filler, en injektionsbehandling, som ersätter förlorad volym och behandlar statiska linjer genom att återställa hudens naturliga hyaluronsyra. En behandling med Juvéderm tar knappt 15-20 minuter och du ser resultatet så fort behandlingen är klar. Detta är i dag en mycket vanlig och populär behandling så om du vill bli lite vintersnygg är det bara att beställa tid på en gång! Kom dock alltid ihåg att välja en etablerad klinik!

Bildspel: Får en fräsch hud

Bildspel: Får en fräsch hud

[email protected]

2012-01-31 13:31:00

Publicerad: 31 januari 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp