Expertens stylingtips

improveme.se

Cos Sakkas är "international artistic director" på Toni & Guy i London och en tidigare vinnare av den prestigefyllda titeln "London Hairdresser of the Year". I Sverige för att presentera fyra nya produktkollektioner och konceptet "Hair; Meet Wardrobe" arrangerade han, i samarbete med bland andra modeprofilen Frida Fahrman, en hår- och modevising under Mercedes-Benz Fashion Week.
     För improveme.se berättar Cos om hur man bäst stylar sitt hår.

Vad är tanken bakom er lansering av de nya produktkollektionerna Classic, Glamour, Casual och Creative?
-Vi ville ta med oss en bit av London och dess eklektiska känsla. Vi skapade fyra olika sektioner för att det skulle finnas något för alla individer och alla situationer, från en lat söndag till en speciell date.

Har vi skandinaver några särskilda utmaningar när det gäller håret?

-Det jag har märkt är att ert hår är väldigt rakt och ganska fint. Därför tror jag att de moussebaserade produkterna, som vår “Plumping Mousse“, kommer att fungera väldigt bra på den skandinaviska hårstrukturen.

Som du nämner har skandiviska kvinnor ofta ett väldigt rakt hår, men många gillar att styla lockar. Har du några tips för hur man för dem att hålla längre?
-Om du använder en värmetång är det viktigt att låta lockarna kallna ordentligt. Locka en slinga på ungefär 3 centimeter åt gången, håll den tajt intill tången, räkna till 15 och släpp locken. Det bästa är om du sedan kan sätta fast den med en hårnål medan du lockar resten av håret. När du är klar med hela håret kan du skaka ut det och blåsa det med kalluft.

Vad är några vanliga misstag folk gör med sitt hår?
-Att använda för mycket stylingprodukter och av fel sort. Sen är det också många som fördelar produkten på fel sätt. Ofta hamnar den där fingrarna möter håret, vilket normalt sett är på sidorna av huvudet. Men där du oftast behöver applicera en stylingprodukt är genom hårbottnen. På samma sätt sprejar man ofta bara hårets översta lager. Det är bättre att lyfta upp överhåret och spreja underhåret, sedan släppa ner håret och spreja igen.

Vilka stylingtrender kommer vi att se i vår?
-Det vi såg på London Fashion Week inför våren och sommaren var feminina, enkla frisyrer som nästan såg ostylade ut. Ett rent och fräscht hår med bara lite stylingprodukter.

Bildspel: Expertens stylingtips

Bildspel: Expertens stylingtips

[email protected]

2012-02-02 13:08:00

Publicerad: 2 februari 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp