Akademikliniken reportage del 2

improveme.se

För två månader sedan fick improveme.se träffa Danijela och Louise, två tjejer som ville föryngra sina ansikten – utan plastikoperationer. Vi mötte upp tjejerna för att se resultaten, och höra hur de upplevde behandlingarna.

För några veckor sedan fick vi i denna artikel lära känna Danijela och Louise som ville fräscha upp sina ansikten -en önskan de fick uppfylld. Danijel, 38, har efter sin andra graviditet fått tillbaka sin ursprungliga vikt, men var ändå inte riktigt nöjd med sitt utseende. Hon kände bland annat att överläppen var för smal och ville göra den fylligare utan att genomgå plastikkirurgi. Dessutom tyckte hon att kinderna hade tappat volym genom åren.

Louise, 46, kände att hon också ville fräscha upp ansiktet. Främst runt ögonen där huden är tunnare, ville hon få ett snyggt resultat och undvika att blodkärlen lyser igenom och skapar mörka ringar. Dessutom ville hon få bort argrynkan mellan ögonbrynen och kråksparkarna vid ögonen.

Louise och Danijela besökte Paolo Montemurro, plastikkirurg på Akademikliniken i Stockholm. Där fick tjejerna först förklara vad de ville ändra på samtidigt som Paolo förklarade hur behandlingarna skulle gå till och informerade om eventuella bieffekter.

För Danijelas del innebar behandlingen injicering av Restylane i varje kind, en filler som består avdet naturliga ämnet hyaluronsyra. Till rynkorna i pannan använde Paolo botulinumtoxinet Azzalure, som hjälper mimikmusklerna att slappna av så att rynkorna blir färre.

Eftersom Louise ville förändra så mycket runt ögonen fick hon Azzalure för att minska muskelaktiviteten, som har resulterat i rynkor. För de mörka ringarna under ögonen injicerade Paolo sedan Restylane för att göra dem mindre framträdande. 

Två månader efter behandlingen träffar improveme.se åter igen Louise och Danijela på restaurang Zink i Stockholm.

Hur upplevde ni behandlingen?
Louise: Jag kände mig trygg, det hela kändes professionellt.
Danijela: Jättebra, de var väldigt tydliga med allting.

Var ni nervösa innan?
Louise: Ja, lite nervös var man ju för att det skulle göra ont och så, men inte direkt för att något skulle gå fel. Jag fick mycket information innan så jag kände mig förberedd.
Danijela: Jag är spruträdd och det var jag nog mest nervös för, men inte för att det skulle gå fel på något sätt.

Var Paolo tydlig med vad som skulle ske under behandlingen?
Louise: Ja, väldigt. Det var lite det som gjorde att man kände sig trygg också.
Danijela: Jag var nog inte så intresserad av att veta så noga, utan han svarade mest på de frågor jag hade. Ville jag ha mer information hade han säkert informerat mig. Jag sa vad jag ville ha gjort och så sa han om det gick att fixa eller inte.

Gjorde det ont?
Louise: Ja, men inte mer än vad jag klarar av. Det är klart att man kände nålsticket, men när bedövningen i produkten tog över så gjorde det inte ont länge.
Danijela: Samma här, nålsticket var det som kändes. Men sen tycker jag som sagt att det är otäckt när sprutorna går in i huden. 

Fick ni några synliga märken efter behandlingen?

Louise: Inte från själva nålen, men under ögat fick jag ett litet blåmärke på grund av ett blodkärl som brast. Men Paolo sa att det kunde hända så det var inget jag var oförberedd på.
Danijela: Jag var jättesvullen på läppen till en början. Min man hade lite svårt för att ta mig seriöst.

Ungefär en vecka efter behandlingen, när blåmärken och svullnader var borta, kunde tjejerna se själva resultatet. Komplimangerna blev många -även från de som var omedvetna om att de hade gjort något.

Har ni fått några kommentarer om era nya utseenden?
Louise: Ja, men inte i form av ”har du gjort någon behandling?”. Det har mest varit saker som att jag ser strålande och otroligt glad ut.
Danijela: Min man tyckte det var bra att det inte blev så stor skillnad. Den enda som såg att jag hade gjort en behandling var en person som själv brukar göra skönhetsingrepp.

Rekommenderar ni behandlingarna till andra?
Louise: Absolut. Jag var på en middag för ett tag sen då jag berättade om behandlingen för mina vänner. De hade ingen aning om att man kunde göra detta, men skulle definitivt kunna tänka sig att testa själva.

Båda tjejerna är nöjda med resultatet, men Danijela tycker att läppen nästan ser för liten ut efter att svullnanden har lagt sig. Nu vill hon göra fler behandlingar.
-Jag skulle vilja göra underläppen också, och ta bort fler rynkor. Mer av allt. Det är nästan lite beroendeframkallande. 

Vad vill ni ge för råd till de som funderar på att göra en behandling?
Louise: Testa. Vad andra säger och tycker ska man strunta i, huvudsaken är att du själv mår bra.
Danijela: Man måste se rynkorna innan man behandlar dem, därför tycker jag att det är bra att vänta tills du har rätt ålder.

Rent generellt så syns resultatet med Restylane på en gång, medan det kan ta upp till tre dagar innan effekten av Azzalure märks. Precis som i Louise och Danijelas fall kan man få blåmärken eller svullnader efter injecering, vilket är fullt normalt. Det kan ta upp till två, tre veckor innan det försvinner, och det är då det färdiga resultatet syns.

Läs mer om behandlingarna på www.ak.se.

Både Louise (till vänster) och Danijela (till höger) är nöjda med resultaten.

Både Louise (till vänster) och Danijela (till höger) är nöjda med resultaten.

Vi slog oss ner på restaurang Zink i Stockholm...

Vi slog oss ner på restaurang Zink i Stockholm…

...där Danijelas dotter också fick vara med.

…där Danijelas dotter också fick vara med.

Danijela efter behandlingen.

Danijela efter behandlingen.

Louise efter behandlingen.

Louise efter behandlingen.

Danijela är nöjd men vill också göra underläppen fylligare.

Danijela är nöjd men vill också göra underläppen fylligare.

Även Louise tycker resultatet blev bra, men skulle kunna tänka sig att fylla på när det behövs.

Även Louise tycker resultatet blev bra, men skulle kunna tänka sig att fylla på när det behövs.

”Vänta tills du har rätt ålder” är Danijelas råd till de som vill prova.

Så länge man själv mår bra av det så tycker Louise att man ska testa.

Så länge man själv mår bra av det så tycker Louise att man ska testa.

[email protected]

2012-03-29 07:24:00

Publicerad: 29 mars 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp