Nu kan du bli av med sommarfinnarna

Är din panna full av småfinnar efter sommaren? Du är inte ensam. Solens strålning kan nämligen försämra din hy. Så här blir du av med kvisslorna nu när semestern är slut för denna gång.

Att vistas i solen ger dig en fräsch bränna, men du kan också få finnar på kuppen. Solens ultravioletta strålning har nämligen en tendens att torka ut huden, vilket gör att talgproduktionen ökar i hudens försök att återfå normal balans.

När huden överproducerar talg täpps porerna igen och pormaskar uppstår, enligt hudterapueten Suzanna Adomsdotter på Beauty Profession Sweden i Stockholm.

– När du dessutom är i solen och porerna öppnas av värmen är det lätt att pormaskarna blir inflammerade om du petar dig i ansiktet och har bakterier på händerna, säger Suzanna.

För att bli av med finnarna är det viktigt att du använder milda produkter med mycket fukt, eftersom starka produkter som innehåller alkohol torkar ut, och huden fortsätter producera talg.

Suzanna rekommenderar också att använda en produkt som innehåller vitaminoljor.

– A-vitamin och a-vitaminsyra läker ut akne och reducerar akne-ärr och rynkor. Men det är viktigt att du använder det efter att du solat och inte i solen, säger hon.

En ansiktsbehandling eller ultraljusbehandling är också att föredra efter sommaren för att rensa porerna ordentligt. På så sätt kan du åter komma i form i huden lite snabbare eftersom salongsbehandlingar använder produkter med mer effekt.

Redaktionen
Publicerad: 19 augusti 2015
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp