Enkät Stockholm Filmfestival

improveme.se

Filmfestivalen har dragit igång i Stockholm, och öppningsbidraget är "Call Girl". Men vilka filmer är egentligen kändisarnas favoriter? Vi tog reda på saken.

För 23:e gången invigdes igår Stockholm Filmfestival på biograf Skandia i Stockholm. Flera svenska kändisar dök upp, både skådespelare och regissörer.

Den största snackisen var ändå att kultstjärnan Peter Fonda skulle se filmen, vilket han gjorde efter några minuter framför fotografernas kamerablixtar. 

När det gäller film har alla olika smak. Vissa gillar komedier, andra skräckrullar. Tro det eller ej, men “Snabba Cash“-regissören Daniel Espinosas favoritfilm är faktiskt en ganska dålig B-rulle.

–  Det är en utav de filmerna som har dåligt spel, dålig fotografi, relativt hopplös klippning, men ändå gråter man när man ser den, säger han till improveme.se vid premiären av “Call Girl“.

Vad heter den, och varför tycker Sissela Kyle att “En kärlekshistoria“ är världens bästa film?

Kika i bildspelet så finner du svaren.

Vimlet hittar du här.

Elsa Billgren:

Elsa Billgren: ”'Cabaret' tycker jag är bra på många plan, det är kontrasternas film. De får inte varandra på slutet, vilket jag gillar.”

Sissela Kyle:

Sissela Kyle: ”Världens bästa film är Roy Anderssons 'En kärlekshistoria'. När jag såg den första gången var jag 14 år och det förändrade mitt liv.”

Magnus Krepper:

Magnus Krepper: ”Just idag blir det nog 'Kvarteret Korpen'. Underbart skådespeleri, bra närvaro och bra berättelse.”

Maja Ivarsson:

Maja Ivarsson: ”Det blir nog 'The Shawshank Redemption' för att det är en klassiker. Den funkar alltid i turnébussen när som helst, året runt.”

Ellen Fjaestad:

Ellen Fjaestad: ”Jag är väldigt svag för 'Amelie från Monmarte', för att den är fin och tänkvärd. Och fransk.”

Unni Drougge:

Unni Drougge: ”På rak arm så kan jag säga 'A Clockwork Orange'. Den håller än idag och tar upp någonting som är otroligt talande för hur vi ser på brott och kriminella.”

Anastasios Soulis: ”'The Usual Suspects' från 1995 har ett otroligt manus, fantastiskt slut och en hel ensemble av väldigt bra skådespelarinsatser.

Anastasios Soulis: ”'The Usual Suspects' från 1995 har ett otroligt manus, fantastiskt slut och en hel ensemble av väldigt bra skådespelarinsatser.”

Malin Crepin:

Malin Crepin: ”Oj, vad svårt. Det står fullkomligt still i huvudet, men jag tror att den här filmen (Call Girl) kommer blir bra.”

Madeleine Martin:

Madeleine Martin: ”Filmen 'Blue Valentine' är en fantastisk kärlekshistoria och Ryan Gosling gör ett fantastiskt jobb i den.”

Joel Spira:

Joel Spira: ”Jag älskar 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' med Jim Carrey. Den är lysande för att den inte riktigt tillåter oss att bestämma vad det är för typ av film medan den håller på, den förändras hela tiden.”

Leif Schulman:

Leif Schulman: ”Då säger jag 'I hetaste laget'. Det är en oslagbar komedi som har allt: humor, musik och bra skådespeleri.”

Daniel Espinosa:

Daniel Espinosa: ”'Vi som älskade varandra så mycket' handlar om broderskap, vänskap och kärlek och är den finaste filmen som någonsin gjorts. Det är en utav de filmerna som har dåligt spel, dålig fotografi, relativt hopplös klippning, men ändå gråter man när man ser den.”

[email protected]

2012-11-07 10:10:00

Publicerad: 7 november 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp