Experten om den nya läpptrenden

improveme.se

Ökad tillgänglighet har fått allt fler att göra om sina läppar. Men trenden med överdrivet förstorade läppar är vikande. – Nu efterfrågas mer diskreta resultat, säger Pyra Haglund, läkare och grundare av Stureplanskliniken.

Pyra har jobbat med estetisk kirurgi i över 16 år och skönhetsidealen har skiftat under åren. Efter en tid med många extrema ingrepp ökar efterfrågan på naturliga resultat -även på läppfronten.

-Det är fokus på kurvor, form och sensualitet, säger Pyra.

En läppbehandling kan
se ut på många olika sätt och behöver inte innebära att läppen görs större. Man kan till exempel förbättra läppkonturen, göra så att tänderna syns bättre eller få till “gladare” mungipor.

-Varje behandling är unik. Vi skräddarsyr den efter personen och dess utseende, former och egna önskemål, säger Pyra.

Hon menar att alla över 18 år kan göra en läppbehandling.

-De flesta av oss har behov av att ge lite fukt till läpparna och att släta ut de fina små rynkor som uppkommer i det läppröda utan att för den sakens skull förstora läpparna.

Pyra använder sig
av Restylane i sina behandlingar och har gjort det ända sedan produkten lanserades på den svenska marknaden. Trots att den fått sällskap av flera produkter med liknande egenskaper föredrar Pyra fortfarande Restylane.

-Den är störst på världsmarknaden och har funnits längst. Dessutom finns det flest vetenskapliga studier kring produkten och den har hög kvalitet och säkerhet, säger hon.

Under åren har det utvecklats flera olika produkter av Restylane i tunnare och tjockare varianter för att kunna skräddarsy behandlingarna.

-Tre viktiga saker har jag lärt mig med 16 års erfarenhet: Restylane är väldigt säkert. Behandlingsresultatet vara länge. Alla olika Restylaneprodukter går att kombinera, säger Pyra.

Ungefär en tredjedel
av Stureplanklinikens Restylanekunder kommer för en läppbehandling. Men ungefär hälften av de som gör andra behandlingar med Restylane använder också en liten del av fillern för att ge en diskret utfyllning av läpparna.

Det finns en mängd behandlare på marknaden idag och Pyra menar att skönhetsbendlingar är ett hantverk lika väl som att snickra eller skulptera.

-Man behöver faktiskt ha medfött handlag, alla passar inte att arbeta med sina händer. Dessutom tycker jag att man som ska ha ett konstnärligt öga och vara ordentligt påläst både om produkten man använder och om ansiktets uppbyggnad.

Pyra grundade Stureplanskliniken i Stockholm 2002 och i dag finns de även i Göteborg, Helsingborg, Malmö och Köpenhamn.

Läpptrenden ser ungefär
likadan ut på de olika orterna.

-Men i Helsingborg och Malmö har våra läppkvällar blivit väldigt populära, och i Göteborg ser vi stort intresse för den nya Restylane Lip Refresh, som är en produkt som inte är en filler utan återfuktar och ger läpparna en struktur och glans, säger Pyra.

För mer information besök Restylane.se eller Stureplanskliniken.se.

Pyra Haglund är läkare och grundade Stureplanskliniken i Stockholm 2002.

Pyra Haglund är läkare och grundade Stureplanskliniken i Stockholm 2002.

Här är Caroline som har behandlat sin underläpp hos Stureplansklinken för att skapa en balans. Förebild till vänster och efterbild till höger.

Här är Caroline som har behandlat sin underläpp hos Stureplansklinken för att skapa en balans. Förebild till vänster och efterbild till höger.

Isabelle har fått fylligare läppar med Restylane Lip Volume.

Isabelle har fått fylligare läppar med Restylane Lip Volume.

Det finns många olika typer av läppbehandlingar. Johanna har fått mer konturer runt sina läppar.

Det finns många olika typer av läppbehandlingar. Johanna har fått mer konturer runt sina läppar.

redaktion@improveme.se

2012-12-06 14:12:00

Publicerad: 6 december 2012

Unna dig en härlig egostund

Skäm bort dig själv hemma