6 tips – få håret att växa snabbare

improveme.se

Längtar du efter långt sexigt hår men tycker att det växer dåligt? Improveme.se listar sex viktiga tips för att påskynda processen.

Ät rätt
En nyttig och allsidig kost med livsviktiga mineraler, vitaminer och antioxidanter är a och o för att ditt hår ska växa. B-vitamin, betakaroten och silicia ger en extra boost för hårväxten.

Ös på med fukt
Precis som huden behöver håret rikligt med fukt. Gör en hårmask ett par gånger i veckan för att hålla topparna fina. Låt masken verka i en varm frottéhandduk, gärna under natten, så blir den ännu mer effektiv. Satsa gärna på en mask som innehåller sheasmör eller avokado-olja.
 
Massera mera
Din hårbotten är täckt med smuts, rester från stylingprodukter och döda hudceller -vilket kan göra det svårt för hårstråna att växa fram. Därför är det bra att ge hårbotten en riktig massage medan du schamponerar det i duschen. Dessutom sätter massagen fart på hårsäckarna och ökar blodtillförseln vilket ökar hårväxten ytterligare.
 
Skydda mot slitage
Att stylingverktyg som hårfön, lock-tång och plattång sliter på håret kommer knappast som någon överraskning. Se därför till att alltid använda en värmeskyddande produkt. Låt gärna håret vila ett par dagar i veckan och sätt upp det.
 
Toppa regelbundet
Att klippa håret får det knappast att växa snabbare. Men regelbunden toppning, var 6:e till 8:e vecka är att rekommendera, gör att håret håller sig friskt. Att vänta flera månader innebär så klart att håret hinner växa mer, men troligtvis får du kapa en stor bit av det eftersom topparna hunnit bli så slitna.

Stressa mindre
Stress påverkar inte bara din hälsa, det kan också ha effekt på ditt hår. När du är jäktad minskar nämligen tillförseln av näringsrikt blod till hårsäckarna, vilket gör att ditt hår mår sämre och också växer mindre.

Bildspel: 6 tips – få håret att växa snabbare

Bildspel: 6 tips – få håret att växa snabbare

[email protected]

2012-12-06 10:05:00

Publicerad: 6 december 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp