5 skönhetsingrepp du bör avstå ifrån

improveme.se

Stopp – lägg dig inte under kniven än. Det finns ingrepp som inte är lika säkra som du tror.

Det finns tillfällen då saker och ting inte blir som man tänkt sig. I skönhetssammanhang kan det ge men för livet -om man gör en operation eller behandling som blir allt annat än bra. Här är några ingrepp att fundera på om det är värt det.

Vampyrlyft
I denna artikel skrev vi om en metod för att lyfta ansiktet med blod. Det går ut på att man injicerar patientens egen blodplasma runt ögonen och munnen, en metod som främjar läkning efter ortopediska kirurgier.

Det finns inga självständiga studier som visar på vad behandlingen egentligen ha för positiva effekter när det gäller skönhet. I USA är det dessutom inte godkänt av FDA (Food and Drug Administration), och därmed inte ett riktigt ansiktslyft.

Kindimplantat
Nu för tiden finns det alternativ till kindimplantat, exempelvis fillers. Under 90-talet var kindimplantat det primära alternativet till dagens fillers, då placerades de under huden. I värsta fall kunde det till och med uppstå infektioner och nervskador.

Armlyft
Vissa har komplex för sina bröst, andra för sina armar. Brachioplasty, eller armlyft, är ett tämligen opopulärt ingrepp eftersom det bara finns några få som är ”kvalificerade” att få en.

Lite extra hud och bra elasticitet är kraven för ett armlyft, som går ut på att fett är extraherat genom armhålan. De som inte uppfyller kraven riskerar att få nervskador och ärret uppsprucket.

Rumpimplantat
Precis som med kindimplantat är injektioner mer vanligt på rumpregionen. Implantat kan minska känseln och bilda infektioner, och det faktum att man ständigt sitter på rumpan kan öka risken för att exempelvis ärr spricker upp.

Fotlyft
Fötterna syns sällan för allmänheten, om man inte befinner sig på stranden. Vissa väljer ändå att gör ett kirurgiskt ingrepp på fossingarna, men det rör sig inte bara om det estetiska -i många fall opereras långa tår så att de blir kortare, och därmed passar bättre i skon.

Många läkare rekommenderar emellertid att undvika operation om det bara är en estetisk fråga, då en förändring av fotens arkitektur kan skapa ovälkomna problem.

Bildspel: 5 skönhetsingrepp du bör avstå ifrån

Bildspel: 5 skönhetsingrepp du bör avstå ifrån

kevin.krooks@improveme.se

2014-10-07 07:15:00

Publicerad: 7 oktober 2014

Sminka dig yngre

Här är de smarta tipsen