SPARAD ARTIKEL: Hemmamassage med enkla redskap

improveme.se

Glöm dyra bokningar och ständig väntan. Så här masserar du dig själv hemma.

Massage. Bara ordet låter skönt, inte sant? Ibland vill man dock inte betala för att gå till en professionell massös och ibland har man ingen hjälpande hand nära. Det finns emellertid sätt man kan lätta på knutarna själv, men lite hjälp från redskap.

Fötter
Händerna använder vi dagligen, likaså fossingarna. En tennisboll kan lätta upp stela fötter.

Så gör du: Placera den under en häl och stå på den så att kroppsvikten trycker ner den. Rulla den fram och tillbaka från hälen till tårna och repetera på andra foten.

Händer

Att lindra stela händer är enklare än man tror, här behöves inte ens ett redskap.

Så gör du: Börja med att hålla ut ena handen med handflatan bort från dig, och dra bak fingrarna mot dig med den andra handen.

Det går också bra att spreta på fingrarna och håll kvar i några sekunder, eller massera handflatorna med motsatt hand. Varför inte göra alla tre?

Axlar och rygg
Även här fungerar det bra med en tennisboll.

Så gör du: Ligg på golvet med bollen nära det område som smärtar och håll kvar den på stället i upp till fem minuter, tills du känner att musklerna börjar mjukna upp.

Hela kroppen
En modern spikmatta, eller ”yantra-matta”, mjukar upp stela muskler på många ställen samtidigt. När du ligger eller står på den så trycker taggarna på nerver, som i sin tur ökar blodflödet och minskar stresshormoner i kroppen.

Så gör du: Ligg, stå eller sätt dig i en position så att det ömmande området trycks mot taggarna. Håll positionen tills musklerna slappnar av.

Bildspel: SPARAD ARTIKEL: Hemmamassage med enkla redskap

Bildspel: SPARAD ARTIKEL: Hemmamassage med enkla redskap

[email protected]

2013-02-23 07:20:00

Publicerad: 23 februari 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp